Καταγράφηκε από το SOHO άγνωστο αντικείμενο να κάνει ελιγμούς κοντά στον Ήλιο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) κατέγραψε μια εικόνα στο διάστημα, κοντά στον Ήλιο το οποίο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο που έχει τύχει να ξαναδούμε ποτέ καθώς φαίνεται να κάνει παράδοξους ελιγμούς.

Όπως αναφέρεται στην βρετανική express.co.uk, Το αντικείμενο φαίνεται να αφήνει πίσω του ένα ίχνος το οποίο δείχνει ότι δεν κινείται σε ευθεία αλλά ότι κάνει στροφές και κινείται σε καμπύλες ζικ ζακ, σαν φίδι.

Τα περισσότερα αντικείμενα όπως οι μετεωρίτες και οι αστεροειδείς ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή μέσα στο διάστημα, εκτός αν η βαρυτική έλξη ενός πλανήτη ή ενός αστεριού, για παράδειγμα, μεταβάλλει την πορεία του, οπότε γίνεται καμπύλη.

Ωστόσο, οι εικόνες από το SOHO, LASCO C3, στις 25/9/18 και ώρα 11:06, δείχνουν το παράξενο ελιγμό ενός αντικειμένου με έναν τρόπο που υποδηλώνει ότι ελέγχεται, καθώς δεν υπάρχει ουράνιο σώμα που να μεταβάλει την πορεία του κατ’ αυτό τον τρόπο:

Η εικόνα από το SOHO «ανέβηκε» στην δημοφιλή σελίδα UFO Sightings Daily, του γνωστού «κυνηγού των UFO» Scott C Waring, ο οποίος έγραψε σχετικά με αυτό:

«Όταν ένα αντικείμενο ταξιδεύει στο διάστημα σε ευθεία γραμμή δημιουργεί σύγχυση για το τι είναι: ένας μετεωρίτης, ένας κομήτης ή ένα UFO;

Αλλά όταν ένα αντικείμενο αποθανατίζεται από μια αμερόληπτη κάμερα του SOHO και θεωρείται ότι κινείται εμπρός δεξιά-αριστερά, σε δύο ελιγμούς των 45 μοιρών, σε μόλις δευτερόλεπτα, τότε γνωρίζουμε ότι μόνο ένα ελεγχόμενο σκάφος θα μπορούσε να είναι ικανό για τέτοιους ελιγμούς.

Αυτό είναι 100% απόδειξη ότι πρόκειται για ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο».

Η παραπάνω ανακάλυψη έρχεται λίγες μέρες μετά το ξαφνικό κλείσιμο του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Sunspot στο Νέο Μεξικό, από το FBI στις 6 Σεπτεμβρίου, το οποίο οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι οι ειδικοί είχαν εντοπίσει ένα UFO κοντά στον ήλιο. Ωστόσο, αρκετό καιρό αργότερα, η επίσημη εξήγηση ήταν πως έκλεισε γιατί εντόπισαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πάντως, κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ένα οφιοειδές αντικείμενο εμφανίστηκε σε ζωντανή μετάδοση της NASA την ακριβώς επόμενη μέρα από το αντικείμενο που κατέγραψε το SOHO και φαίνεται να κάνει ελιγμούς, δηλαδή στις 26/9.

Μπορούμε, άραγε, να το θεωρήσουμε ως μία σύμπτωση; Αλλά είτε είναι είτε δεν είναι μία σύμπτωση, μπορεί η NASA ή οποιοσδήποτε αστροφυσικός να δώσει μία σαφή επιστημονική εξήγηση του φαινομένου – εφόσον, βέβαια, πρόκειται για φυσικό φαινόμενο;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια