Υψηλές οι πιθανότητες ύπαρξης ζωής στον εξωπλανήτη Proxima Centauri b

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κοντινότερες εξωπλανήτης της Γης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μορφές ζωής λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που διαθέτει ο ωκεανός του.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εξωπλανήτης Proxima Centauri b, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το κοντινότερο άστρο στον Ήλιο, είναι πιθανό να φιλοξενεί ζωντανούς οργανισμούς, χάρη στις τεράστιες ποσότητες νερού που διαθέτει.

«Το βασικό αποτέλεσμα των υπολογιστικών μας προσομοιώσεων είναι ότι υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα ότι ο πλανήτης μπορεί να είναι κατοικίσιμος», δηλώνει ο Άντονι Ντελ Τζένιο, πλανητικός επιστήμονας της NASA.

Ο Ντελ Τζένιο εξηγεί ότι η ομάδα των επιστημόνων διενήργησε 18 ξεχωριστές προσομοιώσεις. Οι περισσότερες από αυτές κατέληξαν στο ότι ο πλανήτης Proxima Centauri b έχει έναν ανοιχτό ωκεανό που υπάρχει σε ένα μέρος τουλάχιστον της επιφάνειας του εξωπλανήτη.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της επιφάνειας που έχει υγρό νερό, τόσο το μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή. Θα μπορούμε να βρούμε ενδείξεις της ζωής αυτής με μελοντικά τηλεσκόπια», συμπληρώνει.

Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε το 2016 και έχει μάζα τουλάχιστον 1,3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια