Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του

Συνάντηση είχαν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων σε Ελλάδα και Τουρκία, Ευάγγελος Αποστολάκης και Γιασάρ Γκιουλέρ, αντίστοιχα. Το μήνυμα για το Αιγαίο και τις μεταναστευτικές ροές.

Με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, συναντήθηκε το Σάββατο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων μετέφερε το μήνυμα τερματισμού της παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο, ενώ ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη περιορισμού των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία διεξήχθη στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Ο κ. Αποστολάκης, εκτός του Γκιουλέρ, συναντήθηκε με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγό Κούρτις Σκαπαρότι, τον ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας, στρατηγό Άντρε Λανάτα, και τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς.

Κατά τη διάρκεια των επαφών και των τοποθετήσεών του, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας εστίασε στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων, η οποία καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη συνεργειών.

Επίσης, αναφέρθηκε στον επιμερισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μέσων των δύο οργανισμών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια