Αντίστροφη μέτρηση: Προς Συρία κατευθύνονται πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ με Ελληνική εμπλοκή! – Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα «Έλλη»

Δραματικές εξελίξεις. Πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα με τις μεγάλες δυνάμεις να προετοιμάζονται. Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις ακτές της Συρίας. Προετοιμασίες από ΗΠΑ, ΗΝ. Βασίλειο και Γαλλία για ενδεχόμενο αεροπορικό χτύπημα.

Την παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο ενισχύει το NATO, καθώς ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκτέλεσης νέων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπως επιβεβαιώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις συριακές ακτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» και η ελληνική «Έλλη».

To ερώτημα είναι τι κάνει η Ελληνική «Έλλη» στην περιοχή, χρειάζεται ειδική προσοχή, καθώς η χώρα μας μπορεί να μπλεχτεί από το πουθενά σε μία σύγκρουση που δεν μας συμφέρει επουδενί.

Την ίδια ώρα, αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο φέρει πυραύλους Τόμαχοκ, βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με στόχο να ενταχθεί στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός κατήγγειλε ότι τρομοκράτες και μαχητές ετοιμάζουν προβοκάτσια, με τη χρήση χημικών όπλων, προκειμένου να ενοχοποιήσουν τις δυνάμεις της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και στο Ιντλίμπ θα προκαλέσει την «αντίδραση της Δύσης».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018, Λονδίνο, Ουάσιγκτον και Παρίσι διεξήγαγαν συντονισμένες αεροπορικές επιθέσεις, ως απάντηση στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Δούμα, έπειτα από αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς των «Λευκών Κρανών».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια