Ανθελληνικό μένος από το BBC

Η εφημερίδα «δημοκρατία» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στο ανθελληνικό ρεπορτάζ του BBC που ασχολείται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί γίνεται συστηματική προσπάθεια να εξισωθεί ο γραφικός, αλυτρωτικός εθνικισμός των Σκοπιανών με τον ελληνικό πατριωτισμό.

Ο εθνικισμός των Σκοπιανών είναι σαν τα πλαστικά αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που στήνονται σε διάφορες περιοχές αυτού του κρατιδίου. Τα ιδεολογήματα των κατοίκων του... κατασκευασμένου κρατιδίου είναι σαν την αισθητική τους: κιτς και στηρίζονται σε γελοιότητες και ανιστορικούς ισχυρισμούς.

Από την άλλη, το ελληνικό πατριωτικό κίνημα βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά δεδομένα και στα εθνικά δίκαιά μας, και προσπαθεί να εμποδίσει την προδοσία της Μακεδονίας μας και την παράδοσή της στους Σλάβους.

Όμως το BBC, το φερέφωνο της πολιτικής της δόλιας Αλβιώνος, παρότι γνωρίζει τι ανήκει σε ποιους και για ποιους λόγους, εξισώνει το δίκαιο με το άδικο, το σωστό με το λάθος, τον σκοπιανό αλυτρωτισμό με την υπεράσπιση της ελληνικής πατρίδας. Το αίτιο αναφέρεται απροκάλυπτα στο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού: Με την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Μακεδονία θα είναι έπειτα από αιώνες πάλι «ενωμένη».

Ουσιαστικά, οι Αγγλοι δείχνουν πού οδεύει η κατάσταση μετά την επισημοποίηση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών: Θα θεσμοθετηθούν όλες οι αξιώσεις των Σκοπιανών, θα γκριζάρει η ελληνικότητα της Μακεδονίας και στο τέλος θα επέλθει και απόσχιση τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Αυτό, φυσικά, είναι η αρχή του τέλους του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και το πρώτο βήμα προς την άβυσσο μιας νέας περιόδου σκλαβιάς.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και έχει χαροποιήσει όλους όσοι διεκδικούν κομμάτια από τη χώρα μας. Η «ενωμένη Μακεδονία» που επιδιώκουν οι Αγγλοι είναι ένας αφελληνισμένος χώρος, όπου το κράτος μας θα ασκεί πολύ περιορισμένη έως μηδενική επιρροή και οι μεγάλες δυνάμεις θα είναι ελεύθερες να τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

Αδιάφορο είναι τι θα αποφανθούν οι Σκοπιανοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο,τι και αν ψηφίσουν οι γείτονες, ο Ελληνισμός απορρίπτει αυτή την αθλιότητα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια