Η Περιοχή 51 συνεχώς μεγαλώνει. Ποιά νέα μυστικά κρύβονται;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η πιο μυστηριώδης κυβερνητική βάση της Αμερικής είναι η Περιοχή 51 στη Νεβάδα. Ένα μυστικό αεροδρόμιο και μία στρατιωτική πειραματική μονάδα έχουν βρει στέγη ανάμεσα σε μία στεγνή λίμνη και ένα βουνό.

Εκεί λέγεται ότι κατασκευάζονται τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 SR-71 Blackbird και το stealth F-117A Nighthawk . Σύμφωνα με συνωμοσιογράφους, η Περιοχή 51, είναι επίσης ο τόπος όπου κρύβονται συνεργασίες με εξωγήινους για την ανάπτυξη τεχνολογίας UFO, διαβαθμισμένες με την ανώτερη μυστικότητα που μπορεί να υπάρχει.

Η απομακρυσμένη έρημος έχει περιχαρακωθεί από τα αδιάκριτα μάτια των πολιτών. Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για πολιτικά αεροσκάφη, ύψους 23 μιλίων, είναι επιβεβλημένη στη βάση, αλλά παρόμοια απαγόρευση υπάρχει και περιμετρικά στο έδαφος, ενώ οι κοντινές τοποθεσίες Freedom Ridge και White Peaks – με τα πλεονεκτικά σημεία τους να «κοιτούν» προς τη βάση – έχουν δηλωθεί εκτός ορίων από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η Area 51 δεν είναι κρυμμένη μέσα σε θόλο, κατά συνέπεια ο χώρος είναι ελεύθερα ορατός από το διάστημα. Φαίνεται να υπάρχει, λοιπόν, μία λειτουργία timelapse της Google που επιτρέπει πλέον να βλέπετε 32 χρόνια εξωτερικών κατασκευών και εγκαταστάσεων στη μυστική βάση, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η βάση έχει επεκταθεί και βελτιωθεί σταθερά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο αρχικός διάδρομος διευρύνθηκε και ένας μεγαλύτερος, δεύτερος διάδρομος εδραιώθηκε στα ανατολικά. Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στο βόρειο άκρο. Οι βασικοί μηχανικοί σκάβουν επίσης στη βάση του βουνού εδώ και δεκαετίες, κάτι που είναι φανερό καθώς η ανασκαφή στα πλευρά διευρύνεται με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί γίνεται όλο αυτό; Αυτό είναι το ερώτημα των δισεκατομμυρίων δολαρίων που θέτει το perfectedition.win.

Τι βρίσκεται σε αυτές τις εγκαταστάσεις; Σε ποιά μυστικά οδηγούν οι νέοι δρόμοι; Όπως είναι φυσικό και επόμενο, αυτά τα θέματα δεν ανακοινώνονται πουθενά και με κανένα επίσημο τρόπο. Έτσι, ο κάθε συνωμοσιολόγος μπορεί να έχει τα δικά του προσωπικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, μία ιδέα της επέκτασης των εγκαταστάσεων μπορούμε να πάρουμε από το προαναφερόμενο timelapse. Δείτε το:



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια