Στιβ Μπάνον: «Έρχεται νέα οικονομική κρίση – Του 2008 θα μοιάζει με κυριακάτικο πικ-νικ»

Μια νέα οικονομική κρίση, προέβλεψε ο υπερσυντηρητικός πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας παρέμβασης από την Ιταλία.

«Αυτή τη στιγμή οικοδομούμε μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση που θα κάνει την κρίση του 2008 να φαίνεται ως ένα κυριακάτικο πικ-νικ» δήλωσε ο Μπάνον από τη Ρώμη.

«Θα είναι μια κρίση χρέους, μια νομισματική κρίση».

Ο Στιβ Μπάνον ήταν ο τιμώμενος προσκεκλημένος στην ετήσια γιορτή του μικρού αντιευρωπαϊκού και αντιμεταναστευτικού κόμματος «Fratelli d’Italia”, δύο εβδομάδες αφότου συναντήθηκε με τον Ματέο Σαλβίνι, τον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

Την ίδια ώρα ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε ότι σκοπεύει να περάσει το «80%» του χρόνου του στην Ευρώπη για να βοηθήσει τους λαϊκιστές να επικρατήσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, «θα περάσω το 80% του χρόνου μου στην Ευρώπη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές» ανέφερε ο Στιβ Μπάνον.

Το Κίνημα, «μια χαλαρή ένωση κομμάτων και προσώπων με τις ίδιες ιδέες» θα παράσχει «δημοσκοπήσεις, στατιστικά δεδομένα, χώρους εκστρατείας (…) καθετί που χρειάζεται για να κερδηθούν οι εκλογές» συμπλήρωσε.

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου κατηγόρησε τις ελίτ για την οικονομική κρίση του 2008, εξήρε τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και είπε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να υπερασπισθούν την εθνική κυριαρχία των χωρών τους δεν μπορούν να απορρίπτονται ως ρατσιστές ή ξενοφοβικοί.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια