«Μπάλα φωτιάς» στον ουρανό της Αυστραλίας προκάλεσε πανικό στους κατοίκους

Κάτοικοι της Δυτικής Αυστραλίας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους το βράδυ της Τρίτης αφότου μία μεγάλη μπάλα φωτιάς εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό, προκαλώντας και την ανάλογη ηχητική έκρηξη.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ABC, επρόκειτο για μετέωρο τον όποιο Αυστραλοί από το Περθ, το Νόρθαμ και το Γιορκ εντόπισαν και κατέγραψαν σε βίντεο. Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις από κατοίκους οι οποίοι ανησύχησαν.

«Ακούσαμε την έκρηξη. Είδαμε το φως. Αρχικά νομίζαμε ότι ήταν αστραπή, όμως ο ήχος έκρηξης που ακολούθησε σίγουρα δεν ήταν βροντή», δήλωσε ο Robyn Garratt μιλώντας στο ραδιόφωνο του ABC. «Ταρακούνησε όλο το σπίτι, τα παράθυρα», συμπλήρωσε.

Ώρες μετά την πτώση του σώματος, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Curtin του Περθ στην Αυστραλία ξεκίνησαν έρευνα ελπίζοντας να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τον φλεγόμενο βράχο καθώς και τυχόν υπολείμματά του. Σύμφωνα με το SBS News, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να υποβάλουν οποιοδήποτε υλικό κατόρθωσαν να καταγράψουν, μέσω ειδικής εφαρμογής, προκειμένου οι ερευνητές να εντοπίσουν τις πιθανές τοποθεσίες όπου κομμάτια θα προσγειώθηκαν.



​«Ήταν ασυνήθιστα φωτεινό, οπότε θα πρέπει να ήταν μεγάλο αντικείμενο, κάτι πραγματικά συναρπαστικό», δήλωσε στο ABC ο Phil Bland, καθηγητής του πανεπιστημίου. «Φαίνεται επίσης να το έχουμε σε πολλές κάμερες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε με τριγωνοποίηση να βρούμε πώς εισήλθε στην ατμόσφαιρα, ποια ήταν η θέση του, ποια η ταχύτητά του, ποιο το μέγεθός του (και) να δουλέψουμε ώστε να βρούμε από ποιο σημείο του ηλιακού συστήματος ήρθε και εάν κάποιο μέρος αυτού προσγειώθηκε».




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια