Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με μια αμφιλεγόμενη ανακοίνωσή της υπεραμύνεται των ενεργειών της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για την πολύκροτη υπόθεση της Energa-Hellas Power Α. Φλώρου.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το ίδιο προφανώς θα πράξουν, όταν θα ερωτηθούν στο πλαίσιο της έρευνας που διετάχθη για την υπόθεση, και οι γιατροί του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για τη γνωμάτευσή τους σχετικά με το απαιτούμενο για αποφυλάκιση ποσοστό αναπηρίας.
Το επιχείρημα ότι οι δικαστές εφάρμοσαν τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα για την υπό όρους απόλυση του κρατουμένου και την πιστοποίηση αναπηρίας του ΚΕΠΑ είναι σχετικά ακριβές όμως η αναφορά στις αλλαγές του Νόμου Παρασκευόπουλου είναι ατυχής: Πρώτον γιατί οι διατάξεις που τροποποιήθηκαν το 2015 δεν άγγιξαν την επίμαχη διαδικασία αποφυλάκισης αλλά και δεύτερον γιατί για άλλη μια φορά η παρέμβασή τους ταυτίζεται με πολιτικά συμφέροντα και ευθυγραμμίζεται με απίστευτο κιτρινισμό και μια γραφική ρητορική. Ίσως περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να απαντηθούν τα ερωτήματα για τον τρόπο που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στην δίκη της υπεξαίρεσης-μαμούθ με αποτέλεσμα να "σπάσουν" οι ποινές των ισοβίων και να δοθεί αναστολή στους 7 από τους άλλους 9 καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και ο βασικός συμπρωταγωνιστής του σκανδάλου Β. Μηλιώνης.
Επιπλέον κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και επιχειρούν μιλώντας και πάλι για τον νόμο Παρασκευόπουλου να θάψουν τις πραγματικές ευθύνες και την προκλητική γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής του ΚΕΠΑ που έκρινε ανάπηρο τον Φλώρο εντοπίζοντας "κατάθλιψη" και άλλες παθήσεις που αθροιστικά φέρεται να δικαιολογούν ποσοστό αναπηρίας 70%. Ακόμη και ένας απλός πολίτης, χωρίς γνώσεις ιατρικής, δεν μπορεί να μην εξοργιστεί με την εν λόγω γνωμάτευση, πολύ δε περισσότερο άνθρωποι με πραγματικά σοβαρές ασθένειες που γνώρισαν την αμείλικτη στάση των ίδιων επιτροπών, ίσως και των ίδιων γιατρών.
Σε μια εποχή φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας κάποιοι υπεξαίρεσαν 256 εκατομμύρια από το δημόσιο, κυκλοφορούν σχεδόν όλοι ελεύθεροι, με αποφάσεις δικαστών και γιατρών, και σήμερα υψώνουν το δάχτυλο με τον επιδεικτικά προκλητικό τους βίο. Αλλά είπαμε... το "έγκλημα" είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια