Ρωσικό ΥΠΑΜ: «ΗΠΑ - Βρετανία και Γαλλία στήνουν προβοκάτσια με χημικά στη Συρία - Ετοιμάζουν νέα χτυπήματα»

Ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση στη Συρία σιγά-σιγά ηρεμεί, δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΑΜ, ήρθαν να βάλουν για άλλη μία φορά φωτιά στις σχέσεις Ρωσίας με Δύση.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατηγορεί ευθέως ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο ότι στήνουν προβοκάτσια με χημική επίθεση στο Ιντλιμπ προκειμένου να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Igor Konashenkov δήλωσε ότι μαχητές στην περιφέρεια Ιντλίμπ ετοιμάζονται να σκηνοθετήσουν τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων από τη συριακή κυβέρνηση.

Μια ομάδα μαχητών, εκπαιδεύτηκε υπό την καθοδήγηση της Βρετανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Olive για να χρησιμοποιεί δηλητηριώδεις ουσίες, έφτασε στο Ιντλίμπ, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Για να πραγματοποιηθεί η υποτιθέμενη« χημική επίθεση » στην πόλη Jisr al-Shughur στην επαρχία Idlib, μαχητές της Tahrir al-Sham (που συνεργάστηκε με την τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra ) έχουν παραλάβει 8 δεξαμενές με χλώριο ...σε ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα από το Jisr al-Shughur », δήλωσε.

Στη συνέχεια έχει σχεδιαστεί επίθεση από πλοία και αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

«Για το σκοπό αυτό, το πλοίο USS The Sullivans οπλισμένο με 56 πυραύλους cruise είχε φτάσει στον Περσικό Κόλπο πριν από αρκετές ημέρες, ενώ ένας βομβαρδιστικό των ΗΠΑ Β-1Β που μεταφέρει 24 πυραύλους cruise AGM-158 αναπτύχθηκε σε αεροπορική βάση στο Κατάρ», είπε ο Konashenkov.

Την ίδα ώρα οι ΗΠΑ μέσω του συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον δηλώνουν πως είναι έτοιμες να αναλάβουν σκληρότερη στρατιωτική δράση απ ότι στο παρελθόν σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στο Ινλτίμπ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια