Volante Vision Concept: Η πρόταση της Aston Martin για πολυτελές VTOL αεροσκάφος

Την πρότασή της για ένα πολυτελές αεροσκάφος με δυνατότητες κάθετης προσγείωσης/ απογείωσης (VTOL) παρουσίασε η βρετανική Aston Martin στο Farnborough International Air Show.

To Volante Vision Concept αποτελεί καρπό της συνεργασίας της εταιρείας με το Cranfield University, την Cranfield Aerospace Solutions και τη Rolls Royce. Έχει χώρο για τρεις ενήλικες και είναι ένα ιπτάμενο αυτόνομο υβριδικό-ηλεκτρικό όχημα για εναέριες μεταφορές εντός και μεταξύ πόλεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων οχημάτων, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό design της Aston Martin.

«Με τον πληθυσμό των αστικών περιοχών να συνεχίζει να αυξάνεται, η συμφόρηση στις πόλεις θα αποτελεί όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα. Χρειάζεται να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε τη συμφόρηση και να βελτιώσουμε την κινητικότητα. Τα ταξίδια από αέρος θα είναι κρίσιμο κομμάτι του μέλλοντος των μεταφορών, το Volante Vision Concept είναι η απόλυτη πολυτελής λύση μεταφοράς» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντι Πάλμερ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια