Ιστορική υπερατλατική πτήση από το SkyGuardian της GA-AS

Μια ιστορική υπερατλαντική πτήση - την πρώτη για drone της κατηγορίας του - πραγματοποίησε το MQ-9B SkyGuardian της General Atomics Aeronautical Systems.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσου υψομέτρου/ μακράς αντοχής (ΜΑLE- Medium- altitude, Long- endurance) προσγειώθηκε την Τετάρτη στην αεροπορική βάση της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF) στο Φέρφορντ και έγινε το πρώτο του είδους του που πέρασε τον Ατλαντικό, έχοντας απογειωθεί από το Γκραντ Φορκς της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ την Τρίτη. Η πτήση διένυσε 3.760 ναυτικά μίλια μέσα σε 24 ώρες και δύο λεπτά.

«Το ιστορικό αυτό γεγονός ήταν μια επίδειξη της αντοχής και των δυνατοτήτων του MQ-9B SkyGuardian στον πολιτικό εναέριο χώρο- και είναι ταιριαστό που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της RAF» είπε ο Λίντεν Μπλου, διευθύνων σύμβουλος της GA-ASI. «Η επιτυχημένη πτήση του MQ-9B είναι το αποκορύφωμα της σκληρής δουλειάς και καινοτομίας των αφοσιωμένων εργαζομένων μας, και των ισχυρών δεσμών μας με τη RAF, τη βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CAA), τη Royal International Air Tattoo (RIAT) και της εταίρους μας στη βρετανική βιομηχανία όπως η Cobham».

Το αεροσκάφος θα εκτίθεται στο πλαίσιο της αεροπορικής έκθεσης της RIAT από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου. Σημειώνεται πως εδώ και 10 χρόνια η RAF χρησιμοποιεί το MQ-9 Reaper της εταιρείας σε διεθνείς επιχειρήσεις. Το MQ-9Β είναι η επόμενη γενιά αεροσκάφους τέτοιου είδους και έχει άνοιγμα φτερών 24 μέτρα, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 2.155 κιλών και μέγιστη ταχύτητα 389 χλμ/ ώρα. Μπορεί να πετάει για πάνω από 40 ώρες, σε υψόμετρα μέχρι και 40.000 ποδών (12.200 μέτρων).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια