Μετά το Μουντιάλ η Ρωσία θα τελειώσει με τη Συρία - Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ μαζικής εκτόξευσης πυραύλων Kalibr

Μια πολύ περίεργη άσκηση ανακοινώθηκε από την Ρωσία καθώς αναφέρουν ότι ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειο θα τεθεί κάτω από NOTAM με την οποία  θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις βολής πυραύλων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Η διενέργεια της άσκησης έρχεται λίγο μετά την ήττα των ανταρτών στο Νότο και μάλλον πλέον όλη η δύναμη πυρός Συριάς-Ρωσίας θα στραφεί στο βορά κατά της επαρχίας Ιντλίμπ όπου έχουν μαζευτεί όλοι οι ισλαμιστές.

Αν ήταν μια απλή άσκηση θα έφταναν τα υπάρχοντα σκάφη του ρωσικού ναυτικού για να την εκτελέσουν αλλά με την ανακοίνωση αναφέρεται ότι ακόμα δύο πυραυλοφόρες κορβέτες έρχονται να προστεθούν στον στολίσκο.

Όλα δείχνουν ότι θα "βρέξει" kalibr κατά των ισλαμιστών. 

Η  περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο είναι μεταξύ της ακτής της Συρίας και της Κύπρου, κατά μήκος του λιμανιού του Τάρτους, θα δεσμευθεί για την διεξαγωγή ασκήσεων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με βολές πυραύλων, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η περιοχή θα παραμείνει κλειστή σε πτήσεις από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. ώρα Μόσχας στις 11, 12, 18, 19, 25 και 26 Ιουλίου.

Η πολεμική ομάδα πλοίων του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα αποτελείται από 10 έως 20 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης ανάλογα με τις αποστολές που της έχουν ανατεθεί.

Τα πολεμικά πλοία με όπλα ακριβείας είναι παρόντα στη Μεσογειακή Μοίρα της Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στις 18 Ιουνίου, οι κορβέτες Project 21631 Grad Sviyazhsk και Veliky Ustyug, οπλισμένες με πυραύλους Kalibr ξεκίνησαν για τη Μεσόγειο από τη Σεβαστούπολη.

Επίσης, το ίδιας κατηγορίας Vyshny Volochyok που πρόσφατα εντάχθηκε στον Ρωσικό στόλο αναμένεται να αναχωρήσει για τη Μεσόγειο Θάλασσα.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια