Ο κρυφός άσσος του Τσίπρα: Τι ετοιμάζεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Μπορεί χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός να στριμώχθηκε στη γωνία για την περικοπή των συντάξεων, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από την Φώφη Γεννηματά, ωστόσο κρατά το τελευταίο του χαρτί για τη ΔΕΘ, σηματοδοτώντας με «δωράκια» και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Εκεί ο Πρωθυπουργός, προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες, να «χρυσώσει» το χάπι για τους συνταξιούχους, ανακοινώνοντας την ακύρωση μίας ακόμη μείωσης των συντάξεων, οι οποίες ούτως ή άλλως που έχουν φθάσει τα επίπεδα φιλοδωρήματος από τις αλλεπάλληλες περικοπές.

Ο τόπος από τον οποίο έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει αυτή την αναγγελία, έχει σημασία, καθώς με αυτό τον τρόπο, ευελπιστεί να βάλει φρένο στις αντιδράσεις για το Σκοπιανό που έχει ξεσηκώσει τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ΔΕΘ λοιπόν ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να αναγγείλει ότι το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής δεν θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2019, αντιπαρερχόμενος και την «ντρίμπλα» Μητσοτάκη – Γεννηματά που χθες στη Βουλή τον προκάλεσαν να υπογράψει την τροπολογία τους για τη διασφάλιση των συντάξεων.

Οπως και να έχει πάντως, η πρόθεση αυτή του πρωθυπουργού τελεί υπό την έγκριση των δανειστών καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να λειτουργήσει μονομερώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, Τσίπρας – Τσακαλώτος το τελευταίο διάστημα εξαντλούν όλα τα διαπραγματευτικά τους όπλα στην προσπάθεια να πείσουν τους Ευρωπαίους να δεχθούν τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου. Ηδη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μοσκοβισί, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό προς αυτή την κατεύθυνση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια