Ο δρόμος για τις εκλογές, κύριοι, δεν θα είναι περίπατος…

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Η μοναδική απόλυτη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι χειροπόδαρα δεμένη για τις επόμενες δεκαετίες. Παίζοντας κανείς με τους δικούς τους κανόνες δεν έχει μία πιθανότητα να βγει από την καλοστημένη παγίδα που μας έχει στηθεί.

Οι άθλιοι μιλούν ακόμη για καθαρή έξοδο, όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εισιτήριο για την Κόλαση, άνευ επιστροφής.

Έχουμε σχεδόν βγει από τα μνημόνια και η χρηματιστηριακή αγορά παρατηρεί σχεδόν αδιάφορη τα τεκταινόμενα. Δεν συγκινείται από τα δρώμενα, δεν φαίνεται να συμφωνεί με τις εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομολόγων των Αθηνών, ότι οι ξένες αγορές θα υποδεχτούν μετά Βαΐων και κλάδων την επιστροφή του Ασώτου. Τι μας συμβαίνει άραγε;

Το πιο απλό! Ουδείς πιστεύει τις ανοησίες που σερβίρονται προς τέρψη των αδαών. Η Ελλάδα μοιάζει με έναν ασθενή που βρίσκεται σε καταστολή μέχρι το 2032, όταν και οι ξένοι θα αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν εκ νέου το θέμα του χρέους. Στο μεταξύ, οι επόμενες κυβερνήσεις καλούνται να κάνουν κάτι ανάλογο με εκείνο που έκανε ο Ιησούς στον γάμο της Κανά! Να μετατρέψουν το νερό σε κρασί για να σβήσουν την δίψα των δανειστών. Με άλλο τρόπο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλά πλεονάσματα για τις επόμενες δεκαετίες, όπως έχουν υπογράψει οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Υπάρχουν δύο πράγματα που είναι όπως ακριβώς φαίνονται: Η χώρα είναι χρεοκοπημένη και οι δανειστές το γνωρίζουν. Το να ζητά κανείς αυτά που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα μοιάζει σαν να ζητάει κανείς από κάποιον που δεν έχει αθληθεί ποτέ να σπάσει το ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων στα 100 μέτρα. Κοροϊδευόμαστε.

Θα βγούμε στον αφρό με επενδύσεις! Ήταν πράγματι μία αξιόπιστη πρόταση μέχρι πριν λίγο καιρό. Όταν υπήρχε ακόμη ελπίδα ότι θα γινότανε μία σοβαρή συζήτηση με τους δανειστές για το μέλλον αυτής της χώρας. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί, για παράδειγμα, θα πρέπει να θυμούνται ότι η δική τους περίπτωση δεν αντιμετωπίστηκε με επιμήκυνση! Οι νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν πιο επιεικείς μαζί της απ' ότι είναι σήμερα αυτή μαζί μας! Και να πάρει ο διάολος, σε όλους τους πολέμους ήμασταν με τους νικητές…

Η πολιτική αλλαγή θα αλλάξει και το επενδυτικό κλίμα, αλλά καλό είναι να μην περιμένει κανείς θαύματα.Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσουμε να μιλάμε, αλλά χρειάζεται να ικανοποιούνται περισσότερες συνθήκες για να έχουμε στο τέλος ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για να το πούμε διαφορετικά: Οι συμφωνίες των Τσιπροκαμμένων είναι το διαβατήριο για την Κόλαση. Η επόμενη κυβέρνηση χρειάζεται να ακυρώσει το εισιτήριο και να εκδώσει ένα άλλο, για έναν καλύτερο προορισμό. Αυτό το γεγονός από μόνο του θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στους φίλους μας τους δανειστές. Αρκετά πήραν από αυτή την κυβέρνηση. Είναι ώρα να επιστρέψουν κάτι σε αυτό τον λαό.

Υπάρχει μία ομάδα συμπατριωτών μας που έχει ταυτίσει τις αποφάσεις της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών με την Ευρώπη. Να μας συγχωρούν, αλλά δεν έχουμε κτίσει όλοι τις ζωές μας με βάση τα πακέτα Ντελόρ και τις λοιπές «αγαθοεργίες». Για να μπορούμε αύριο να είμαστε παρόντες στις όποιες εξελίξεις θα πρέπει να είμαστε ισχυροί. Η ισχύς μας δίνει λόγο και όχι η καλοσύνη των διαφόρων Μοσκοβισί. Με αυτή την συμφωνία που έχουν κλείσει οι Τσιπροκαμμένοι δεν υπάρχει μέλλον.

Όποιος περιμένει στην Ευρώπη ότι ο Κυριάκος θα συνεχίσει τα πράγματα από εκεί που θα τα αφήσει ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει λάθος. Δεν μπορεί να το κάνει! Κι αυτό το γνωρίζουν καλά. Γι αυτό και έχουν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν στον Αλέξη. Με αυτόν έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους. Όποιος λοιπόν από το επιτελείο του Κυριάκου πιστεύει ότι ο δρόμος μέχρι τις εκλογές θα είναι ένας περίπατος στο δάσος κάνει μεγάλο λάθος. Ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκίνησε!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια