Ο Ν.Τραμπ απάντησε στο Ιράν: «Μην τολμήσετε να απειλήσετε ξανά τις ΗΠΑ - Θα υποστείτε ανυπολόγιστες συνέπειες»

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «σήκωσε» το «γάντι» και μετά τις πολεμικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί τον προειδοποίησε να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, γιατί θα υποστεί ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία κάτι που δείχνει πως είναι ιδιαίτερα θυμωμένος

Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο», συνέχισε ο Τραμπ. «Πρόσεχε καλά!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.

Η αλήθεια είναι πως ο Ν.Τραμπ έχει ιδιαίτερη εμμονή με το Ιράν. Αυτή την στάση δεν την τηρούσε ούτε με τη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί μονομερώς από την συμφωνία με το Ιράν και απαιτούν και από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο να διακόψει τις οποιεσδήποτε οικονομικές συμφωνίες έχουν συνάψει με την Τεχεράνη επιστρέφοντας στην προηγούμενο καθεστώς του εμπάργκο κατά του περσικού κράτους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια