Ο μισογύνης "άντρας" - Διάγνωση για... "προσπέραση"

Γράφει η Γιάννα Κωνσταντινίδου

Μετά από μελέτη και δυο τουλάχιστον πρόσφατα ζωντανά παραδείγματα, σας παρουσιάζω τον "άντρα" μισογύνη και συμβουλή προς τις φίλες μου...προσπεράστε τους για δυο λόγους..δεν φταίτε εσείς που έχουν ψυχολογικά και δεν τα βάζουμε με κάποιον που δεν τιμάει τα παντελόνια του.

1) Δείχνει μία αρνητικότητα απέναντι στις γυναίκες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως χάνει την ερωτική του διάθεση. Είναι έτοιμος να «σνομπάρει» ή να ειρωνευτεί το γυναικείο φύλο απλά και μόνο για να δείξει την υπεροχή του.

2) Υποτιμούν κάθε γυναικεία προσπάθεια

Οποιαδήποτε γυναικεία προσπάθεια τον βρίσκει αντίθετο και με αρνητικά σχόλια. Ειδικά όταν μία γυναίκα γίνεται άξια θαυμασμού από τον περισσότερο κόσμο είτε σε εργασιακό επίπεδο είτε στην καθημερινότητα. Δεν μπορεί να αξιολογήσει τις καταστάσεις και να καταλάβει πως πολλές γυναίκες ξεπερνούν τον εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα.

3) Ρίχνουν τα λάθη πάντα στις γυναίκες

Ένας άντρας μισογύνης δύσκολα αναγνωρίζει τα λάθη του αφού του είναι πιο εύκολο να τα ρίξει σε εσάς. Τα λάθη ανήκουν στις γυναίκες και ο άντρας μισογύνης το πιστεύει απόλυτα. για παράδειγμα, όταν ξεχάσει κάτι φταίτε πάντα εσείς, όπως κι όταν κάτι έχει πάει στραβά ή κάτι έχει ξεχάσει. Δεν μπορεί να παραδεχτεί πως «τι να κάνουμε και οι άντρες κάνουν λάθη»!

4) Οι γυναίκες είναι μόνο για την κουζίνα

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα από τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά ενός άντρα μισογύνη είναι η συνηθισμένη ατάκα πως οι γυναίκα είναι μόνο για την κουζίνα. Δεν θεωρούν πως μία γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει και σε άλλους τομείς και μάλιστα να ξεχωρίσει! Ο άντρας μισογύνης διατηρεί μία παλιομοδίτικη αντίληψη για την γυναίκα άσχετα αν η ιστορία έχει αποδείξει πως μία γυναίκα μπορεί να διαπρέψει ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Με απλά λόγια, αρνείται να δει την πραγματικότητα!

5) Οι δυναμικές γυναίκες είναι εχθρός

Θέλετε να διαπιστώσετε αν είναι μισογύνης; Δώστε βάση στην συμπεριφορά του και στα σχόλια του για μία «δυναμική γυναίκα»! δεν είναι καθόλου περίεργο να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν η δυναμικές γυναίκες είναι ο βασικός εχθρός του. Αρνητικά σχόλια, άσχημη συμπεριφορά, ειρωνεία και μέσα σε όλα αυτά να ψάχνει ακόμη και στις λεπτομέρειες για να υποτιμήσει τον δυναμισμό της.

6) Ικανή και άξια είναι μόνο η μάνα τους

Φυσικά όμως ο άντρας μισογύνης δεν θα συμπεριλάβει μέσα στην αρνητικότητά του την μία και μοναδική γυναίκα που θεωρεί πως είναι ικανή και άξια, δηλαδή, την μητέρα του! Κάποιες φορές απορούμε αν θυμούνται πως γυναίκα τους έχει φέρει στον κόσμο. Μέσα στην μπερδεμένη και αλλόκοτη συμπεριφορά ενός μισογύνη άντρα η μάνα έχει ξεχωριστή θέση. Μπορεί δύσκολα να συνειδητοποιήσουμε, ακριβώς, τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του αλλά σίγουρα αν τον ακούσουμε να μιλάει με αγάπη και ενθουσιασμό για μία γυναίκα, αυτή θα είναι μόνο η μητέρα του!

7) Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης σε συνδυασμό με τον αντρικό εγωισμό μπορούν να δημιουργήσουν μία τέτοιου είδους κατάσταση. Σας θυμίζει κάτι η παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»; Σε πολλές περιπτώσεις θα δούμε πως ένας μισογύνης άντρας αντιπαθεί περισσότερο γυναίκες που τα κατάφεραν πολύ καλά στην ζωή τους η που γενικότερα κάνουν έξυπνες κινήσεις.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια