Λαοπλάνου… έξοδος

Φτου κι απ' την αρχή. Θα… φύγει ηρωικά το φθινόπωρο ο Τσίπρας ή θα κάνει ανασχηματισμό για να επικοινωνήσει την φενάκη της καθαρής εξόδου μοιράζοντας ελεημοσύνη στους χαχόλους, με το βλέμμα στραμμένο στο τριπλό εκλογικό χάος που έχει στο ταραγμένο του μυαλό;

Ή μήπως τελικά θα αποφασίσει να το πάει μέχρι τέλους… και γαία πυρί μειχθήτω;

Εάν επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, σημαίνει ότι θα θέσει σε εφαρμογή την «επιχείρηση: Δεξιά παρένθεση». Να πετάξει δηλαδή την καυτή πατατά των μέτρων και της κύρωσης της επαίσχυντης συμφωνίας στον Μητσοτάκη, να τον φθείρει ελπίζοντας να κερδίσει ή να αυξήσει τα ποσοστά του στις διπλές κάλπες του Μαΐου και να αναμένει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βαυκαλιζόμενος ότι θα τον ρίξει. Το σενάριο μπάζει από παντού, συνεπώς εικάζουμε ότι θα προτιμήσει την καρέκλα από το να την χάσει και να πολεμάει μάταια για να την ξανακατακτήσει.

Εάν επιλέξει τις τριπλές κάλπες τον Μάιο θα είναι αντιμέτωπος αφενός με την οργή του κόσμου, η οποία πλέον θα... χτυπάει κόκκινο λόγω του επικυρωμένου ξεπουλήματος της Μακεδονίας, αφετέρου με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες αν κρίνουμε από την γερμανική σφαλιάρα που έφαγε τις προάλλες, θα τις κόψει... στα τέσσερα.

Θα έχει χάσει και το δεξί δεκανίκι του, κατόπιν συνεννοήσεως φυσικά, ο οποίος από ΟΥΚας θα έχει μεταμορφωθεί σε Mακεδονομάχο προς άγραν δεξιών ψεκασμένων ψήφων, ενώ την ίδια στιγμή θα δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση για τους κεντροαριστερούς αποστάτες που έβαλαν πλάτη να ξεπουληθεί η Μακεδονία.

Κοινώς, θα οδεύει σε καραμπινάτη εκλογική πανωλεθρία, ακόμη κι αν στήσει 50 κάλπες για να παραπλανήσει τον λαό. Και αυτό το σενάριο μπάζει από παντού, άρα εκ των πραγμάτων εκτιμούμε ότι θα επιλέξει την κουρτίνα 3.

Να εξαντλήσει την τετραετία δηλαδή με τους κεντροαριστερούς αποστάτες, επιχειρώντας παράλληλα να μετριάσει την ήττα που θα υποστεί σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές (γι’ αυτό τις κάνει μαζί, ξυπνάτε!) και μετά... να τα δώσει όλα εν όψει εθνικών.

Μην αυταπατάστε, η εξουσία είναι αδιαίρετη και κανείς δεν την αποχωρίζεται. Εδώ ο Σαμαράς που έχει αποδείξει ότι δεν είναι λάτρης της καρέκλας, το 14’ παρά το γεγονός ότι μετά από την ήττα στις ευρωεκλογές τα δεδομένα έδειχναν ότι δεν θα εκλέξει Πρόεδρο, το πάλεψε μέχρις εσχάτων. Πόσω μάλλον ο Τσίπρας που φημίζεται για την εξουσιολαγνεία του.

Θα πείτε ότι γράφουμε αηδίες, καθώς εάν επιλέξει την εξάντληση της τετραετίας η δημοτικότητά του θα φτάσει στο ναδίρ και θα φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά.

Μην ορκίζεστε. Διότι όταν μετά από 3,5 χρόνια σκληρής λιτότητας, όταν μετά από το ξεπούλημα της Μακεδονίας, βλέπει ότι δεν πέφτει κάτω από 20%, είναι απολύτως λογικό να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όσο χρόνο έχει στη διάθεσή του παλεύοντας να αντιστρέψει το κλίμα για να κερδίσει. Συν ότι τρέμει τα Ειδικά Δικαστήρια που του έχουν υποσχεθεί Μητσοτάκης και Σαμαράς, άρα θα κάνει ό, τι μπορεί για να τα αποφύγει.

Άλλωστε, παρά τον εθνομηδενισμό και τα νέα μέτρα που ενδεχομένως θα πάρει δεν έχουν καεί όλοι οι άσσοι. Έχει στην φαρέτρα του την εκμαυλισμένη γενιά που του κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ που περιμένει εναγωνίως να ξαναλαδώσει το αντεράκι της (κι ας χτυπιούνται όσο θέλουν οι Γερμαναράδες), τους αυταπατημένους αριστερούς που θα πάνε να τον ψηφίσουν για να μην πάρει η επάρατη δεξιά την εξουσία, την σκανδαλολογία και τις πρακτόρικες θεωρίες συνωμοσίας που βρίσκουν πολλά ευήκοα ώτα, και τέλος τα αριστεροδεξιά δεκανίκια, περιλαμβανομένου και του Καμμένου, που θα δώσουν ρέστα για να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία της ΝΔ. Δεκανίκια, που θα αποπειραθούν να υπερφαλαγγίσουν την επιτυχημένη δεξιά στροφή μετά από το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι είναι κάλπικη. Κι όπως έχουν δείξει οι τελευταίες εκλογές οι... νεοδεξιοί επηρεάζονται εύκολα.

Θα αναρωτηθείτε, «τί μας τσαμπουνάς; Το ξεπούλημα της Βόρειας Ηπείρου... που έρχεται, θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και ο λαός θα μπουκάρει στο Μαξίμου να τον λιντσάρει. Άρα θα είναι αυτοκτονία να το τραβήξει μέχρι τέλους».

Μακάρι να ήταν έτσι. Είδατε να γίνεται κάτι το σοβαρό με αφορμή το Μακεδονικό; Και μην φέρετε ως παράδειγμα την βουβή οργή... που καρτερεί την κάλπη για να εκφραστεί. Αφήστε που αρκετοί πολίτες θα φοβούνται στο εξής να πηγαίνουν στα συλλαλητήρια λόγω της κατασυκοφάντησης με τις… ρωσικές συνωμοσιολογίες. Που σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην ξαναοργανωθούν ή όσα οργανωθούν να χαρακτηρίζονται υπονομευτικά και υποκινούμενα από μυστικές υπηρεσίες που θέλουν να βλάψουν τη χώρα και άλλα τινά, με αποτέλεσμα να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις και να ξεφουσκώσει ο θυμός για την μειοδοσία του ολετήρα.

Την πατήσαμε αδέρφια, οι Έλληνες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας δυστυχώς εγκατέλειψαν μόνη την πατρίδα. Κι αυτοί που έμειναν, στην πλειοψηφία νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Η κρίση τους εξαθλίωσε και τους οδήγησε σε έναν κακομοίρικο ατομικισμό. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που ο κόσμος θα κοιτάξει να σώσει το σαρκίο του αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Αυτή την μιζέρια εκμεταλλεύτηκε και θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ο Τσίπρας, μέχρι να καταστεί πολιτικά κυρίαρχος.

Καλό είναι λοιπόν, αυτοί που ονειρεύονται αυτοδυναμίες, να σταματήσουν την πολιτική της κοκορομαχίας και να χαράξουν ένα πραγματικό όραμα απεγκλωβισμού του λαού από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Διαφορετικά, ο λαοπλάνος θα καπηλεύεται για πολλά χρόνια αυτή την αθλιότητα που δυστυχώς δεν δημιούργησε μόνος του, με την Ελλάδα να βουλιάζει αβοήθητη στην άβυσσο.

Γρηγορείτε!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια