Η Άγκυρα «πάγωσε» τους S-400 – Έντονες οι πιέσεις των ΗΠΑ

Αναβολή για τουλάχιστον 10 μήνες που… μυρίζει πάγωμα της αγοράς των πυραύλων S400, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν ισχυρές πιέσεις των Αμερικανών με τα αεροσκάφη F35.

Όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η Τουρκία παγώνει για 10 μήνες την παραλαβή των S400. Οι πύραυλοι ήταν προγραμματισμένο να παραληφθούν από τους Τούρκους σε εννέα μήνες. Η παραλαβή πάει πλέον στους 19 μήνες και αυτό ανοίγει τον δρόμο βγια τα αμερικανικά αεροσκάφη F35.

Όπως είναι γνωστό υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση από την Αμερική για την παραλαβή και την χρήση των S400. Η αναβολή στηρίζεται σε “εμπλοκή” στο θέμα του λογισμικού ή τουλάχιστον αυτό λέγεται επισήμως, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για πάγωμα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά των ΗΠΑ προσφέρθηκαν και οι πύραυλοι “Πάτριοτ” ώστε να καλυφθεί το “κενό” των S400 για την Τουρκία και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν προτίμησε να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά και να μην πάει σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τον προειδοποιούσαν για τους ρωσικούς πυραύλους.

Με το “πάγωμα” των S400 ανοίγει ο δρόμος μέσα στις επόμενες ημέρες να παραληφθεί το πρώτο από τα αεροσκάφη F35, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια