Κύριε Μητσοτάκη, υπάρχει τρόπος... αν θέλετε...

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Κύριε Μητσοτάκη,
Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε πάρει τις αποφάσεις σας για την εφαρμογή της συμφωνίας Κοτζιά – Δημητρώφ από τη μελλοντική κυβέρνησή σας και απλά θέλετε επικοινωνιακά να φορτώσετε το πολιτικό κόστος στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Λέει λοιπόν το κόμμα σας ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει για κύρωση. Όμως εμείς οι πολίτες δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως, όταν τρέξουν όλες οι συμφωνημένες διαδικασίες στα Σκόπια και όταν το κράτος αυτό έχει εισέλθει στο ΝΑΤΟ και έχει αρχίσει τις ενταξιακές διαδικασίες στην ΕΕ, θα απομονωθούμε διεθνώς αν τολμήσουμε να αθετήσουμε τη συμφωνία. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που θα πιστέψει ότι τότε εσείς θα αντέξετε το βάρος να μην ψηφίσετε τη συνθήκη, αν και εφόσον απαιτηθούν φυσικά και οι ψήφοι του κόμματός σας.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να παγώσετε κάθε διαδικασία εδώ και τώρα. Προφανώς θα έχετε πιστεύω συνειδητοποιήσει ότι ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος και η εθνική του προσβολή δεν πρόκειται να φύγει εύκολα. Ένας πραγματικός ηγέτης το αντιλαμβάνεται αυτό εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να επικαλεστείτε τη γενική λαϊκή αγανάκτηση και να δηλώσετε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να αγνοήσετε το λαό και ότι δεν μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συνθήκη αν δεν αποφανθεί επ΄ αυτής ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Στο άκουσμα και μόνο αυτής της δήλωσης, θα παγώσουν τα πάντα. Η υπογραφείσα συνθήκη θα καταστεί αμέσως ανενεργός και όλες οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων θα αρχίσουν και πάλι από την αρχή.

Όμως υπάρχει και κάτι πολύ σοβαρότερο για να το κάνετε αυτό. Η ενέργεια αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει μόνιμο διχασμό στον ελληνικό λαό, τον οποίο πολλοί θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν. Μόνο ένα λυτρωτικό δημοψήφισμα, όπου την απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο λαός, θα ενώσει το λαό, θα νιώσει τη δημοκρατία στην πράξη και θα τον κάνει πιο δυνατό.

Πολύ φοβάμαι πως όχι μόνο δεν θα ζητήσετε δημοψήφισμα, αλλά ούτε καν θα διαβάσετε αυτό το κείμενο. Δεν πειράζει όμως, ας το διαβάσουν κάποιοι πολίτες και ας πάρουν τις αποφάσεις τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια