Οίκος Ενοχής

Η Αριστερά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της με αμείωτη ένταση


Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο *

Εχουμε γίνει κουραστικοί να αναφερόμαστε συνέχεια στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κουράζεται να συνεχίζει με αμείωτη ένταση το καταστροφικό του έργο.

Οι δήθεν υπέρμαχοι της δημοκρατίας και μάλιστα της συμμετοχικής, για ένα από τα πλέον σοβαρότερα ζητήματα όπως είναι αυτό της ονομασίας των Σκοπίων, όχι μόνο δεν ζήτησαν τη γνώμη του «κυρίαρχου» λαού αλλά δεν θέλουν να λάβουν υπόψη τους το τεράστιο κύμα αντιδράσεων που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Είναι ένοχος που μας πούλησε ως επιτυχία τη Συμφωνία των Πρεσπών που κανονικά δεν την υπογράφει κάποιος ούτε υπό απειλή περιστρόφου και δεν έχει εξηγήσει κανείς ακόμα στον λαό ποιο ήταν το κέρδος της Ελλάδας.

Το μέγεθος της τραγικότητας της συμφωνίας αποτυπώνεται πολύ γλαφυρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ο κόσμος γράφει ότι «ο Τσίπρας μέσα στη συμφωνία είναι ικανός να πούλησε μέχρι και το καλοκαίρι»! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορούν να εμφανιστούν ούτε στον δρόμο πλέον από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού, δηλώνοντας ότι σ’ αυτές βλέπουν κάποιους λίγους αντιδραστικούς και κακούς φασίστες. Χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τα ΜΑΤ, τα οποία απεχθάνονται, βγάζουν μια απέχθεια προς τον λαό, τον οποίο γέμισαν πάλι με χημικά κατά την τελευταία μεγαλειώδη εκδήλωση που οργάνωσαν στη ΔΕΘ τη Δευτέρα, με σύνολο συμμετεχόντων, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, τα 32 άτομα!

Εκτός απ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος για τα πολλά και επανειλημμένα ψέματα που έχει πει τα τελευταία χρόνια πριν και μετά τις εκλογές, με κορυφαία απάτη τη μετατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2015.
Είναι ένοχος γιατί παρουσίασε ως τεράστια επιτυχία και ως έξοδο από τα Μνημόνια την πρόσφατη συμφωνία για το χρέος.

Στην ουσία όμως είναι κατανοητό ότι του πήραν τα παντελόνια και του έδωσαν ως αντάλλαγμα μια γραβάτα. Είναι ένοχος γιατί, όπως προανήγγειλε κυνικά ο Κοτζιάς, πάμε να κλείσουμε άρον άρον μια συμφωνία με την Αλβανία, χωρίς προφανή λόγο. Και είναι περισσότερο ένοχος γιατί το τελευταίο σοβαρό θέμα που πάνε να κλείσουνε πριν πέσουν είναι ο οδυνηρός χωρισμός κράτους - Εκκλησίας.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος. Ας προσέχουν μερικοί τι ρίχνουν στην κάλπη, επειδή για ό,τι γίνεται είμαστε συνυπεύθυνοι. Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, γνωρίζετε κάτι για την προσπάθεια έξωσης του «Αρδην» από τα γραφεία του;

* Ιδιωτικός υπάλληλος, ιστορικός

** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια