Όχι άλλα πανηγύρια, προκαλείτε τον λαό!

Ο ιδανικός φερετζές μιας παταγώδους αποτυχίας είναι η διοργάνωση φιέστας, όπου θα γίνει η απόπειρα να παρουσιαστεί το μαύρο σαν άσπρο. Αυτό έγινε και με την ολοκληρωτική ήττα της κυβέρνησης στο προχθεσινό Eurogroup.

Σε όλα τα μέτωπα η (υποτιθέμενη) κυβερνητική στρατηγική απεδείχθη λίγη. Αντί να αποχωρήσει η ελληνική αποστολή με κανονική απομείωση του χρέους, έφυγε με δεκαετή παράταση και δέσμευση για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060!

Η πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης στην υπόθεση του ελληνικού χρέους είναι μια υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από τους αριθμούς. Και οι αριθμοί θα... δυστυχήσουν στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησης υπόσχονταν «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια, μας έφερε ένα επιπλέον, το οποίο θα διαρκέσει έως το 2060!

Η Ελλάδα θα βρίσκεται κάτω από τη σιδερένια μπότα των δανειστών και στην πρώτη αστοχία της συγκέντρωσης των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων (κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, όπως δείχνει κάθε λογική προσέγγιση των δεδομένων) θα ακολουθήσει ακόμη μία περίοδος κολάσεως για τους πολίτες. Οι πιστωτές δεν θα χάσουν την ευκαιρία να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα, μέχρι να μη μείνει τίποτε πια να πάρουν.

Κι αντί την πανωλεθρία στο Eurogroup να ακολουθήσει μια ειλικρινής συγγνώμη της κυβέρνησης προς τους πολίτες για την αποτυχία και τις υπερφίαλες εξαγγελίες και υποσχέσεις, διοργανώθηκε φιέστα! Λες και υπάρχει έστω ένας συμπολίτης μας που θα πειστεί από τους αρχιτέκτονες του νέου Μνημονίου, διαρκείας περίπου μισού αιώνα, ότι... νικήσαμε! Λες και είναι τόσο αφελείς οι Ελληνες, που ματώνουν από το 2010, και θα πιστέψουν τα πυροτεχνήματα, τις προπαγάνδες και τις ομιλούσες κεφαλές που στηρίζουν άκριτα κάθε εξουσία.

Σ’ αυτούς τους μαύρους κι άραχλους καιρούς ας μην διοργανώνει η κυβέρνηση γιορτάσια δίπλα στην κηδεία της εθνικής οικονομίας μας. Μην προκαλείτε τον λαό!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια