Οι Ρώσοι προειδοποιούν Ελλάδα και ΠΓΔΜ: Το ΝΑΤΟ θα «καταβροχθίσει» τα Σκόπια

Sputnik: Δεν θα περιμένει το δημοψήφισμα - Υπάκουοι πολιτικοί Τσίπρας και Ζάεφ εξελέγησαν για ορισμένους σκοπούς


To NATO είναι έτοιμο να «καταπιεί» τα Σκόπια με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να περιμένει τα τυπικά, όπως το δημοψήφισμα, προειδοποιεί το ρώσικο πρακτορείο sputnik.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Αλεξάνταρ Πάβιτς οι Τσίπρας – Ζάεφ που υπέγραψαν τη συμφωνία, «εξελέγησαν για ορισμένους σκοπούς, με το τέχνασμα της βούλησης του λαού».

Αναλυτικά το δημοσίευμα στο sputniknews.com

Στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο, σε λιγότερο από ένα μήνα, προκύπτει το ζήτημα- μετά την υπογραφή από την Αθήνα και τα Σκόπια της ‘ιστορικής’ συμφωνίας- εάν η ‘Μακεδονία’ πάρει πρόσκληση για να ενταχθεί στη Στρατιωτική Συμμαχία.

Αν και ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας για το νέο όνομα της ‘Μακεδονίας’ και η αλλαγή του Συντάγματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, αποτελούν προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φαίνεται ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να μην έχει τέτοιους αυστηρούς κανόνες όταν ενδιαφέρεται να ‘τραβήξει’ κάποιον κάτω από την ομπρέλα της.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Μαυροβούνιο, που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ χωρίς δημοψήφισμα και κανονικές διαδικασίας, παρόμοιες ήταν και οι εντάξεις των χωρών της Βαλτικής.

Σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή Αλεξάνταρ Πάβιτς, η περίπτωση του Μαυροβουνίου με το ΝΑΤΟ, έδειξε ότι η Συμμαχία χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να επεκταθεί πιέζοντας τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας να ενταχθούν σε αυτήν, δημιουργώντας μέτωπο κατά της Ρωσίας.

«Στην περίπτωση του Μαυροβουνίου, υπήρξε ένα κυριολεκτικά πλασματικό πραξικόπημα, πίσω από το οποίο ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν η Ρωσία. Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και φυσικά εμποδίστηκε η διοργάνωση δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο σχετικά με το θέμα της εισδοχής του στο ΝΑΤΟ και ο λαός παραμελήθηκε εντελώς σε αυτήν την ιστορία.

Το ίδιο ισχύει και στα Σκόπια, πέρα από την πλειοψηφική γνώμη των ‘Μακεδόνων’ αλλά και πέρα από την πλειοψηφική άποψη των Ελλήνων.

Τώρα υπάκουοι πολιτικοί σαν τον Τζουκάνοβιτς του Μαυροβουνίου, είναι ο Ζάεφ και ο Τσίπρας που και οι δύο ελέγχουν την πολιτική σκηνή και εξελέγησαν για ορισμένους σκοπούς, με το τέχνασμα της βούλησης του λαού», δήλωσε ο Πάβιτς.

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προφανώς βιάζεται να δεχθεί τη ‘Μακεδονία’ καθώς αυξάνονται οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.

Πηγή: rs.sputniknews.com, echedoros-a.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια