Υπάρχουν λύσεις...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Στην παρούσα φάση και με βάση τις εξελίξεις στην ονοματοδοσία των Σκοπίων, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται το Σύνταγμα (ή το συνταγματικό κενό, αν προτιμάτε) και επιχειρεί την αλλοίωση της πραγματικότητας και την μελλοντική δημιουργία πολύ σοβαρών θεμάτων για την Μακεδονία.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για να αντιμετωπισθεί η κυβερνητική βούληση (ή υποχώρηση έναντι πιέσεων ξένων χωρών και συμφερόντων).

Οι επιλογές- λύσεις που έχει σήμερα η χώρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τρεις από αυτές κινούνται σε επίπεδο συντάγματος και οδηγούν σε εκλογές (άρα και σε πτώση της παρούσας τραγικής κυβέρνησης). Η τέταρτη λύση ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας, με άγνωστα αποτελέσματα για την ίδια τη χώρα.
✓ Η πρώτη λύση είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
✓ Η δεύτερη λύση είναι η απομάκρυνση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των ΑΝΕΛ.
✓ Η τρίτη λύση είναι η παραίτηση των όλων των βουλευτών ή όσων βουλευτών ακόμη αισθάνονται -και το εννοούν- πως είναι Έλληνες.
✓ Η τέταρτη και τελευταία λύση είναι η αντίδραση των πολιτών... Και, πιστέψτε με, κανένας δεν θέλει να υπάρξει η τέταρτη λύση... εκτός από εκείνους που επιθυμούν έναν (πολύ πιθανό) εμφύλιο, που θα τον προκαλέσουν ξένοι κύκλοι αλλά και οι εντεταλμένοι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης και τα καλοπληρωμένα όργανά τους...

Ζούμε σε καθεστώς συνταγματικής ανωμαλίας (από την ημέρα που η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αντέστρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015), η οποία αλλάζει ποιοτικά και ποσοστικά χαρακτηριστικά.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμία επί της ουσίας σχέση με την Δημοκρατία. Εκμεταλλεύεται το Σύνταγμα και τους νόμους και θεωρεί δημοκρατικά, συνταγματικά και νόμιμα μόνο εκείνα τα οποία εξυπηρετούν τους σκοπούς της.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται να επανεκλεγεί. Γνωρίζει ότι αποτελεί ήδη παρελθόν για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Απλά, εκτελεί το πρόγραμμα του κόμματός του, έχοντας πλήρη απώλεια συναίσθησης του εθνικού διακυβεύματος και επιβάλλει τον ιδεολογικό (ή ιδεοληπτικό) χάρτη του, υποθηκεύοντας πλήθος σοβαρότατων προβλημάτων στην ίδια την χώρα. Και το κάνει αυτό με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Και, δυστυχώς, όλες του οι ενέργειες είναι νόμιμες! Όχι ηθικές, αλλά νόμιμες! Όχι εθνικές, αλλά νόμιμες!
Και την επόμενη ημέρα θα επιχειρήσει να αλλάξει το Σύνταγμα για να νομιμοποιήσει περαιτέρω τις όποιες παρεμβάσεις του σε αυτό, αλλά κυρίως, για να αποφύγει την πιθανή ποινική δίωξη όσων συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην υλοποίηση ενός "κομματικού προγράμματος" που χαρακτηρίζεται ως "εθνικό" μόνο από εκείνους που υπηρετούν πιστά τον εθνομηδενισμό, την παγκοσμιοποίηση και τους σχεδιασμούς "σμίκρυνσης της Ελλάδας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μεγαλύτερων σχεδιασμών"...

Ακόμη και η καταφυγή σε ένα δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα (σχετικά με την αποδοχή της συμφωνίας της σημερινής κυβέρνησης με την ονοματοδοσία των Σκοπίων) θα είναι ένα αναγκαίο κακό, αφού θα εμφανίσει ένα ποσοστό Ελλήνων (έστω και ένα 10%) που θα συμφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές.
Αυτό ακριβώς το ποσοστό θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης (προπαγάνδα από τα καταχρεωμένα και χωρίς άδεια λειτουργίας ΜΜΕ) στην "δημοκρατία των μειοψηφιών" που σήμερα κυβερνά την χώρα.

Και τα αποτελέσματα αυτής της "πολιτικής" θα οδηγήσουν (και θα δικαιολογήσουν) ακραίες συμπεριφορές από αριστεριστές, διεθνιστές, εθνομηδενιστές και άλλους. Θα δημιουργηθεί ένα κλίμα εσωτερικής αναταραχής που θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευθούν παράγοντές εντός και εκτός της χώρας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών;
Η Ελλάδα θα χαρακτηριστεί ως χώρα μη ασφαλής, οργανωμένες (και ενδεχομένως οπλισμένες) ομάδες με συντονισμένες ενέργειες (έχουν ήδη εκπαιδευθεί καταλλήλως από τις συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τις καταλήψεις κρατικών και κυβερνητικών κτιρίων) θα δημιουργήσουν αντίδραση και συγκρούσεις.

Αυτό ακριβώς το σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας (το οποίο απεύχονται όλοι οι εχέφρονες) θα στείλει "σήμα ευκαιρίας" σε όσους θέλουν να το εκμεταλλευθούν και θα κινηθούν επί των συνόρων της Ελλάδας (και όχι μόνο).

Εάν είμασταν "πονηροί" θα λέγαμε πως "αυτή η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο"...Και σίγουρα όχι με τον λαό, για το λαό και τη χώρα...

ΥΓ: Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση ορίζει με σαφήνεια πως θα αλλάξουν τα ελληνικά βιβλία και θα απαγορευτούν οι αλυτρωτικοί χαρακτηρισμοί στην Ελλάδα προς τα Σκόπια. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να διαγραφεί ο Μακεδονικός αγώνας και όσοι έδωσαν την ζωή τους για να απελευθερωθεί η Μακεδονία, αλλά και να απαγορευτεί (δια ροπάλου και συλλήψεων) το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα".

Απορία συντάκτου: Πως θα ονομάζονται όσοι ζουν στη σημερινή Μακεδονία ή θα θεωρείται αλυτρωτισμός (με σοβαρές ποινικές συνέπειες) ο χαρακτηρισμός ως "Μακεδόνα" ενός κατοίκου της μέχρι προχθές Μακεδονίας;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια