Η Τουρκία εμπλέκει ανοιχτά την Ελλάδα στον οικονομικό «πόλεμο» που θεωρεί ότι δέχεται – Έτοιμη να απαντήσει δια των όπλων στο Αιγαίο

Η Τουρκία επιχειρεί να εμπλέξει την Ελλάδα και στην σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση που διέρχεται. Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πώς για όλα φταίνε οι πραξικοπηματίες και όσοι τους καλύπτουν είναι ενδεικτική και δείχνει σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διάθεση για κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και βεβαίως στο Αιγαίο.

Για την ακρίβεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι υπό οικονομική επίθεση. Μάλιστα ανέφερε ότι η χώρα  του γνωρίζει ποια κέντρα, ποιες χώρες και ποιες υπηρεσίες είναι πίσω από αυτή την επίθεση η οποία, όπως υποστηρίζει σχεδιάστηκε βήμα προς βήμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ουσιαστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών λέει πως ξένα κέντρα και δυνάμεις επιχειρούν τώρα με οικονομικά μέσα να επιβάλλουν ότι απέτυχαν να επιβάλλουν με το πραξικόπημα… και σημειώνει πώς ευθύνονται οι χώρες που υποθάλπουν τους πραξικοπηματίες. Σημειώνεται πώς πρόσφατα η Άγκυρα έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για υπόθαλψη των πραξικοπηματιών και τρομοκρατών, όπως θεωρεί, τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς με αφορμή την απόφαση χορήγησης ασύλου στον έναν εξ αυτών.

Προφανώς η δημιουργία εχθρών δίνει πόντους στο καθεστώς Ερντογάν και ταυτόχρονα άλλοθι για τα λάθη στην οικονομία… Αυτό όμως προκαλεί ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση η οποία βλέπει πώς η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει τη χώρα μας προκειμένου ο Ταγίπ Ερντογάν να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Ιουνίου. Πώς; Όλοι το αντιλαμβάνονται. Με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια