Προετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε όλη τη χώρα

Για υποκρισία από την πολιτική πλευρά έκανε λόγο Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας  με αφορμή τα νέα συλλαλητήρια που θα ακολουθήσουν σε όλη τη χώρα για το Σκοπιανό ενώ υπογράμμισε και πάλι τη θέση της: «Καμία παραχώρηση στο όνομα Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, οι νέες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για το όνομα Μακεδονία θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 19:30 από τους διοργανωτές των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έχει σημειώσει πως «μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους».

Τα μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, ο Μιχάλης Πατσίκας, ένας εκ των διοργανωτών υπογράμμισε ότι όλη η Μακεδονία θα είναι στο μεγάλο συλλαλητήριο.

«Τα συλλαλητήρια δεν θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη Αθήνα, αλλά στους μεγαλύτερους δήμους». Χαρακτηριστικά, ανέφερε πόλεις που θα συμμετέχουν: Η Πέλλα ως σημείο αναφοράς, η Έδεσσα, η Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Φλώρινα.

«Θα είναι πολύ εύκολο για κάθε πολίτη, σε κάθε πατριώτη να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει στην πόλη του, έτσι ώστε να προτάξει την αντίθεσή του κατά της παραχώρησης του ονόματος. Συντονιστές είμαστε εμείς, η Επιτροπή Αγώνα», σημείωσε.

«Μητροπολίτες, δήμαρχοι θα είναι ανάμεσα στους ομιλητές, θα μπουν μπροστά για να πάρουν το λόγο. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλη τη Μακεδονία. Τα δύο ψηφίσματα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό έλεγαν κάτι συγκεκριμένο, ότι δεν δίνουμε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρηθεί το όνομα.

Υπάρχει μια υποκρισία από την πολιτική πλευρά. Εδώ μιλούν όλοι για σύνθετη ονομασία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Καμία παραχώρηση στο όνομα Μακεδονία. Η αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από κυβέρνηση».

«Σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν συλλαλητήρια συμπαράστασης. Δεν είμαστε ετερόκλητος στόχος. Οφείλει ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του που καταψηφίζουν να παραιτηθούν και να πέσει η κυβέρνηση. Όλοι οι βουλευτές οφείλουν να κάνουν το χρέος τους και να ακούσουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια