Ανοίξτε τις σαμπάνιες! Τελειώνει το Μνημόνιο

Παίρνουμε τη χώρα μας πίσω! Μόνο που την παίρνουμε γυμνή και πουλημένη στους ξένους...


Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών και επιβεβαιώνεται ότι όλα τα σκληρά μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Κορυφαίος παράγοντας της ελληνικής πλευράς ξεκαθάρισε χθες ότι τα παραμύθια που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και της μείωσης του αφορολογήτου ήταν σανό για λαϊκή κατανάλωση.

Επομένως, όλη η σκληρή ατζέντα της τρόικας θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, κι ας μας λένε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι η λιτότητα που επεβλήθη στα πειραματόζωα της Ελλάδας ήταν υπερβολικά αυστηρή! Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Πιθανότατα το προσεχές διάστημα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η εκκρεμής αξιολόγηση θα κλείσει και η κυβέρνηση θα αρχίσει το άλλο παραμύθι, αυτό της εξόδου από τα Μνημόνια. Το φετινό καλοκαίρι θα στηθεί το σόου με τίτλο «Διώξαμε την τρόικα και σώσαμε την Ελλάδα». Με τις γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα και θα ανακτήσει την κυριαρχία της. Για πόσο χαζούς μας περνούν, άραγε;

Η Ελλάδα, ακόμα κι αν απαλλαγεί από την επιτροπεία έτσι όπως εφαρμόστηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια, θα εξακολουθεί να βρίσκεται στις δαγκάνες των δανειστών. Οι αξιολογήσεις μπορεί να μην είναι το ίδιο πιεστικές αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και μάλιστα θα συνδεθούν με την απαραίτητη απομείωση του χρέους. Επομένως, οι εκβιασμοί και το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχίζονται!

Το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ψεύτικο, που δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια. Οσο η Ελλάδα χρωστά στους Ευρωπαίους θα είναι όμηρός τους. Μέχρι να αποπληρώσει τα δάνεια, θα άγεται και θα φέρεται από τις ξένες δυνάμεις.
Ακόμα κι αν μπορεί να νομοθετεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών, ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύει από ένα «ατύχημα», στημένο ή τυχαίο, που μπορεί να την εκτροχιάσει ξανά. Αρα, θα έχει για δεκαετίες μειωμένη κυριαρχία.

Το βασικότερο, όμως, είναι άλλο... Ας υποθέσουμε ότι πράγματι βγαίνουμε από τα Μνημόνια, όλα αλλάζουν και ανοίγουμε ξαφνικά σαμπάνιες. Τι θα έχει μείνει από αυτή την έρμη πατρίδα; Η δημόσια περιουσία έχει παραχωρηθεί για 99 χρόνια! Μήπως το ξεχάσαμε; Το λιμάνι του Πειραιά πωλήθηκε στους Κινέζους, οι σιδηρόδρομοι στους Ιταλούς, τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, οι μαρίνες σε Τούρκους, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στους Γάλλους, το φυσικό αέριο πάλι στους Ιταλούς, τα πετρέλαια τα διεκδικούν οι Αμερικανοί, τον ΟΤΕ τον πήραν ο Γερμανοί, τη ΔΕΗ τη λιγουρεύονται διάφοροι που σύντομα θα την αποκτήσουν, ακόμα και για την κερδοφόρα Εθνική Ασφαλιστική εμφανίστηκαν κάποιοι απίθανοι Ελληνοαμερικανοί, που σχεδόν την εξαγόρασαν, πριν αποδειχθεί ότι διέθεταν... αέρα κοπανιστό!

Επίσης, ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης, το τουριστικό διαμάντι της Αττικής, έπεσε στα χέρια Αράβων και Τούρκων, οι τράπεζες ελέγχθηκαν από τα ξένα funds και τους γύπες των αγορών, ενώ δεκάδες ξενοδοχεία και ακίνητα αξίας πέρασαν σε διεθνή συμφέροντα. Φτάσαμε στο σημείο να ξεπουλιέται ακόμα και μια τεράστια ποδοσφαιρική ομάδα, ο Παναθηναϊκός, σε έναν... Ταϊλανδό!

Τίποτα, λοιπόν, δεν μας έμεινε. Χάσαμε όλα τα «ασημικά», όχι μόνο τα κρατικά, αλλά και πολλά ιδιωτικά, που λεηλατήθηκαν. Εμπρός, λοιπόν, βγείτε στους δρόμους, πανηγυρίστε! Βγαίνουμε από τα Μνημόνια, παίρνουμε τη χώρα μας πίσω! Μόνο που την παίρνουμε γυμνή και πουλημένη στους ξένους...
Προφανώς για να διαχειριστούμε τα ιμάτια που της απέμειναν και το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο είναι φυλακισμένο στα μνημονιακά δεσμά του υποκατώτατου μισθού και της εργασιακής σκλαβιάς. Τόση εθνική κυριαρχία πώς να την αντέξουμε;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια