Θέλουν να σκοτώσουν τους συνταξιούχους;

Αντί να τους σέβονται, τους εξευτελίζουν, κλέβοντάς τους λεφτά τα οποία έχουν δουλέψει και δίνοντάς τους ψίχουλα


Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Πραγματικά, έχω χάσει το μέτρημα με τις περικοπές των συντάξεων, που άρχισαν το 2010 και συνεχίζονται αισίως, τουλάχιστον έως και το 2019. Δηλαδή, οι άνθρωποι που κυβερνούν, εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν έναν και μόνο στόχο: να σκοτώσουν τους συνταξιούχους.

Βλέπεις, και αυτοί έχουν το θράσος να μην... αυτοκτονούν και να μην πεθαίνουν, για να διευκολύνουν τα δημοσιονομικά κενά της χώρας και να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του Ασφαλιστικού! Και για να σοβαρευτούμε τώρα, είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αποδέχεται για άλλη μια φορά να κόψει τις συντάξεις των ανθρώπων γιατί έτσι θέλει η τρόικα; Είναι δυνατόν να καταστρέφει τους ανθρώπους που εργάστηκαν μια ολόκληρη ζωή και βγήκαν στη σύνταξη με ένα συγκεκριμένο ποσό, κάνοντας τον προγραμματισμό τους, και να τους έχουν κάνει να παραμιλούν;

Είναι κράτος δικαίου αυτό; Είναι αριστερή πολιτική αυτή; Είναι κοινωνικά φιλελεύθερη, είναι σοσιαλδημοκρατική; Τι είναι η απόφαση για τον αργό θάνατο των συνταξιούχων; Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ. Αντί να σέβονται αυτούς τους ανθρώπους, τους εξευτελίζουν, κλέβοντάς τους λεφτά τα οποία έχουν δουλέψει και δίνοντάς τους ψίχουλα, όχι για να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά απλώς για να μην πεθάνουν.

Και μην αρχίσουν το παραμύθι ότι έπαιρναν πολλά και ότι βγήκαν στη σύνταξη νωρίς και άλλα παρόμοια. Αυτοί έφτιαχναν τους νόμους, αυτοί τους ψήφιζαν, και όχι οι συνταξιούχοι. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι (υπάρχουν και εξαιρέσεις) είναι άνθρωποι του μεροκάματου που δούλεψαν σκληρά για να μπορούν στα γεράματά τους να απολαμβάνουν ένα επίπεδο ζωής που θα τους διασφάλιζε αξιοπρέπεια και μόνο. Ούτε offshore ήθελαν να φτιάξουν ούτε εταιρίες στην αλλοδαπή ούτε μίζες πήραν ούτε φυσικά είχαν τις καταθέσεις τους σε κάποια ελβετική τράπεζα. Το κράτος τούς λήστεψε πολλαπλά τα τελευταία χρόνια. Αρχικά με το Χρηματιστήριο (εκεί φαγώθηκαν ουκ ολίγα εφάπαξ), στη συνέχεια τους «κούρεψε» τα ομόλογα και οκτώ χρόνια τώρα τους κλέβει τις συντάξεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι να απορεί κανείς με το θράσος (και) των σημερινών υπουργών, που συνεχίζουν την κοροϊδία, προσπαθώντας να βγουν και από πάνω, τάζοντας ότι «θα το δούμε, έχουμε ακόμη εφτά μήνες μπροστά μας έως τον Ιανουάριο» και άλλα φαιδρά.

Εάν θέλουν να κρατήσουν ελάχιστη από την αξιοπιστία τους, τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι αντιπολιτευόμενοι, πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουν σε κάτι και να πουν όλοι μαζί στους δανειστές ότι οι νέες περικοπές των συντάξεων δεν θα περάσουν. Να πουν, βρε αδελφέ, «φτάνει πια». Όλοι μαζί όμως. Όχι για να κερδίσει κάποιος τα ψηφαλάκια. Για να καταλάβουν και οι θεσμοί ότι όσο έπαιξαν με τις ζωές μας έπαιξαν. Ότι δεν θα τους αφήσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνεχίσουν να σκοτώνουν τους παππούδες και τους πατεράδες μας. Νισάφι πια!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια