Παγκόσμιο δέος: Η στιγμή που φεύγουν 4 Διηπειρωτικοί από θέση βυθού – Απάντηση με πολλαπλάσια ισχύ στην εκτόξευση ICBM Minuteman III

Στην δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το μπαράζ εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Yuri Dolgoruky».

Έτσι η Μόσχα απάντησε στην διηπειρωτική δοκιμή ενός Minuteman III από τις ΗΠΑ με πολλαπλάσια ισχύ.Το υποβρύχιο στρατηγικού σκοπού (όπως ονομάζεται)» Yuri Dolgoruky» πραγματοποίησε την εκτόξευση τεσσάρων βαλλιστικών ICBM πυραύλων «Bulava» από θέση βυθού. Όλοι οι πύραυλοι χτύπησαν επιτυχώς τους στόχους στο πεδίο βολής Kura στην Χερσόνησο Καμτσάτκα στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Την προηγούμενη Δευτέρα, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν έναν «Minuteman III» που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τρεις πυρηνικές κεφαλές.

Ο διηπειρωτικός διένυσε μία απόσταση 6.500 χιλιομέτρων και κατέπεσε κοντά στην ατόλη Kwajalein, στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό

Η εκτόξευση έγινε από σιλό της βάσης Minot Air Force, στη Βόρεια Ντακότα, από τη μονάδα 91st Missile Wing, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Minuteman III που εκτοξεύθηκε ήταν άοπλος. Ωστόσο ο πύραυλος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών πυρηνικών κεφαλών. Η εκτόξευση έγινε προκειμένου οι αρμόδιοι να τσεκάρουν τη λειτουργία του συστήματος.

Ο βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της ατόλης Kwajalein, στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, διανύοντας απόσταση 6.500 χιλιομέτρων.

Η δοκιμή της Δευτέρας ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε η Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του 2018.

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η εκτόξευση του Minuteman III ήταν μία «απάντηση» στα νέα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, στο πλαίσιο του νέου Ψυχρού Πολέμου.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ:



Υποβρύχια Borey: Ο καταστροφέας των ΝΑΤΟϊκών πλοίων

Τα υποβρύχια κλάσης Borey είναι ότι πιο σύγχρονο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η ρωσική ναυπηγική βιομηχανία. Έχουν μήκος 170 μέτρα, ξεπερνώντας σε διαστάσεις ακόμη και μεγάλα σκάφη όπως οι φρεγάτες Type 45 του βρετανικού Ναυτικού, εσωτερική διάμετρο 13 μέτρων, πλήρωμα 107 ατόμων, μέγιστο βάθος κατάδυσης 450 μέτρα, και ταχύτητα εν καταδύσει 29 κόμβων!

Το υποβρύχιο κλάσης Borei-955, Yuri Dolgoruky, είναι εξοπλισμένο με 24 πυραύλους Cruise Granit και έξι σωλήνες τορπιλών.

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει να εξοπλίζει τα πυρηνικά υποβρύχια της με μεγάλης εμβέλειας αντιαεροπορικούς πυραύλους Granit («Sizzler» από το ΝΑΤΟ) , οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως «τρομεροί» και θα αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα στον αποκαλούμενο υποβρύχιο πόλεμο.

Το υποβρύχιο του σχεδίου 949A έχει σχεδιαστεί κυρίως για να εξουδετέρωση των αμερικανικών πολεμικών στόλων και σχηματισμών αλλά και παράκτιων στόχων σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Σε ανάδυση το υποβρύχιο θα αναπτύσσει ταχύτητα 15 κόμβων ενώ επιπρόσθετα θα φέρει 6 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ.

Το εκτόπισμα του υποβρυχίου ανέρχεται σε 14.720 τόνους σε ανάδυση ενώ το πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση φτάνει τους 24.000 τόνους. Το κόστος του κάθε υποβρυχίου ανέρχεται στα 826 εκατ. $

Tο εντυπωσιακότερο στοιχείο του υποβρυχίου είναι το βαλλιστικό βλήμα που θα φέρει που δεν είναι άλλο από τον βαλλιστικό πύραυλο Bulava.

Τα υποβρύχια κλάσης Borey θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 16 βλήματα Bulava (SLBM) τα οποία έχουν δυνατότητα να πλήττουν στόχους σε αποστάσεις των 8000 χλμ. ενώ φέρουν από 6 έως και 10 πυρηνικές κεφαλές των 100 με 150 κιλοτόνων η καθεμία.

Τα τρία πρώτα υποβρύχια κλάσης Borei τα Κ-550, Κ-551 και Κ-535 φέρουν από 16 βλήματα το καθένα ενώ από το τέταρτο υποβρύχιο μέχρι και το όγδοο (που είναι να ναυπηγηθούν συνολικά) θα φέρουν 20 SLBM Bulava.

Δείτε βίντεο από την χτεσινή εκτόξευση Bulava


https://cache-igi.cdnvideo.ru/igi/video/2018/5/23/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B5%D1%80.mp4

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια