Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Συστήματα S-200 της Συρίας κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για δεύτερο γύρο εξοπλίζοντας τη Συρία σαν «αστακό»


Την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους «γειτονικής χώρας» από τη συριακή Αεράμυνα, αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ αναφέρει ότι  συριακά συστήματα S-200 κατέρριψαν το μαχητικό της «γειτονικής χώρας πρόσφατα», αλλά ουσιαστικά εννοεί την επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ το Σάββατο εναντίον στόχων των ιρανικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Όπως είχαμε αναφέρει η κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού, πιθανολογείτο, από διάφορες πληροφορίες από τη Συρία, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση είτε από τη Δαμασκό είτε από ισραηλινής πλευράς.


Μόλις σήμερα οι New York Times επιβεβαίωσαν την επίθεση του Σαββάτου, επικαλούμενες δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου.

Το Ισραήλ, που πλήττει συχνά θέσεις του συριακού Στρατού αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πριν από επτά χρόνια, δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει την επιδρομή.

Ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν πως η αεροπορική βάση Τίγιας χρησιμοποιείτο από δυνάμεις  του Ιράν και πως το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχθεί την παρουσία στη Συρία του μεγαλύτερου εχθρού του.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tansim, επτά μέλη του ιρανικού στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

«Το πλήγμα στην Τίγιας ήταν η πρώτη φορά που επιτεθήκαμε σε ζωντανούς ιρανικούς στόχους και  εγκαταστάσεις και ανθρώπους», γράφει ο αρθρογράφος των NYT Τόμας Φρίντμαν επικαλούμενος την  ισραηλινή στρατιωτική πηγή.

Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι κατά την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία η συριακή αεράμυνα εκτόξευσε συνολικά 112 αντιαεροπορικά βλήματα με αποτέλεσμα να κατατριφθούν 71 βλήματα cruise.

Την ίδια ώρα η Ρωσία μετατρέπει σε «αστακό» την Συρία. Τα φορτία όπλων, ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ αλλά και S-300 (που πληροφορίες αναφέρουν ΄τι παραδόθηκαν στις 13 Απριλίου) συνεχίζονται με αμείωτη ένταση κάτι που δείχει πως η Ρωσία προετοιμάζεται και για ένα δεύτερο γύρο στη Συρία.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια