Σχέδιο απαγωγής του Ερντογάν! «Οι ΗΠΑ ήθελαν να τον μεταφέρουν σε «πλοίο φυλακή» της CIA»

Το σενάριο "αρπαγής" που αποκαλύπτει σύμβουλος - δημοσιογράφος του Τούρκου προέδρου


Σχέδιο απαγωγής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και της μεταφοράς του σε «πλοίο φυλακή» της CIA, αποκαλύπτει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου και διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Απάγοντας τον Ερντογάν στην ανοικτή θάλασσα: Πού βρίσκονταν τα πλοία της CIA εκείνη τη νύχτα; Το Αφρίν είναι μόνο η αρχή, περιμένετε!» και υποστηρίζει ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, οπότε και εκδηλώθηκε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, υπήρχε σχέδιο απαγωγής του Τούρκου προέδρου.

Ο Καραγκιούλ αναφέρει, μάλιστα, πως η επιχείρηση σχεδιάστηκε σε πλήρη συνεννόηση των πραξικοπηματιών που ήταν οπαδοί του αυτοεξόριστου ιμάμη στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ γράφει ότι οι πραξικοπηματίες οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, θα απήγαγαν τον Τούρκο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, αλλά πιθανόν και εκατοντάδες ακόμα υποστηρικτές του και θα τους μετέφεραν σε πλοία τάνκερ που έχουν μετατραπεί σε φυλακές από τη CIΑ.

Αυτά θα έπλεαν για μήνες στους ωκεανούς, όπου θα τους κρατούσαν φυλακισμένους.

«Όχι μόνο ο Ερντογάν και ο κλειστός του κύκλος, αλλά ίσως εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι από κάθε κύκλο που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική προσωπικότητα, με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρονταν στα πλοία φυλακές. Ίσως τα πλοία φυλακές της CIA ήταν αγκυροβολημένα στον Ινδικό Ωκεανό αναμένοντας εκείνους που θα τους μετέφεραν από την Τουρκία», γράφει ο Καραγκιούλ.

Και συνεχίζει δικαιολογώντας την επιχείρηση στην Αφρίν: «Είτε το θέλουν είτε όχι η τουρκική ασπίδα θα καλύψει όλη την συνοριογραμμή μέχρι τα ιρανικά σύνορα»


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια