Αιματηρή επίθεση του ΡΚΚ σε τουρκικό στρατόπεδο - Ι.Καραγκιούλ: «Η Δύση σχεδιάζει τον διαμελισμό της Τουρκίας»

Γράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην επαρχία Σιίρτ, στο χωριό Ορμάντλι στα νoτιοανατολικά της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι μαχητές προχώρησαν σε επίθεση με όλμους κατά τουρκικού στρατοπέδου. Η επίθεση έγινε ως μια προσπάθεια να μεταφερθεί η σύγκρουση στην Συρία στο τουρκικό έδαφος και να ανοίξει εκ νέου ένα εσωτερικό μέτωπο ώστε να εμποδιστεί η περαιτέρω τουρκική προέλαση προς Μάνμπιτζ και Ιεράπολη ειδικότερα τώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ αποφάσισε την αποχώρηση των 2.000 Αμερικανών από το συριακό έδαφος.

Σημειώνεται ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε από το Οχάιο την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

«Φεύγουμε πολύ σύντομα από τη Συρία. Αφήνουμε τους άλλους να αναλάβουν, τώρα», δήλωσε, εννοώντας τις τουρκικές δυνάμεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους και την ανάγκη υπεράσπισης των αμερικανικών συνόρων από άλλες απειλές.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στις δαπάνες των ΗΠΑ στη Συρία, αλλά και για τις στρατιωτικές προόδους κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή και την μείωση της ανάγκης για ανάπτυξη στρατευμάτων στην περιοχή.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη χώρα που ανήκουμε, όπου θέλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, δικαιολογώντας την απόφαση για αποχώρηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι Κούρδοι έχουν μείνει πλέον μόνοι τους και θα επιδιώξουν να αυξήσουν τις επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος.

Την ίδια στιγμή ο αρχισυντάκτης της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος είναι εκ των βασικότερων συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν και στενός του φίλος αναφέρει ότι Δύση θέλει τον διαμελισμό της Τουρκίας και για αυτό υποστηρίζει παρασκηνιακά τους Κούρδους μαχητές και επιτίθεται ταυτόχρονα στην Ρωσία.

«Η Τουρκία δεν πρέπει να σταματήσει πουθενά μετά την Αφρίν». Η Τουρκία «δεν πρέπει να διστάσει θα χάσει τη στιγμή που θα σταματήσει και δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεκινήσει ξανά».

«Βεβαίως δεν χρειαζόμαστε εντάσεις ή έναν πόλεμο με τη Δύση», λέει ο ίδιος που σε προηγούμενο άρθρο του προφήτευε ότι μέσα στο 2018 θα γίνει ένας «αποκαλυπτικός πόλεμος» μεταξύ Δύσης και Τουρκίας, αλλά -συνεχίζει- «όσο συνεχίζουν να μας επιτίθενται, όσο κάνουν τη μία σύσκεψη πίσω από την άλλη με τους χάρτες του διαμελισμού της Τουρκίας στα χέρια τους, εάν αφήσουμε τους εαυτούς μας στο έλεός τους θα είναι καταστροφή».

Ο ίδιος προτείνει μια ακόμα πιο στενή συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας.

«Οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο», γράφει.

Καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ αναμετρούνται με τη Ρωσία «θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν το μέτωπο Τουρκίας και Ρωσίας. Το έκαναν και στο παρελθόν. Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από το χέρι των γκιουλενιστών ήταν ένα τέτοιο σχέδιο».

«Η χώρα μας πρέπει να αποφύγει να πέσει σε αυτή την παγίδα ξανά. Τη στιγμή που θα πέσουμε σε νέα παγίδα ξεχάστε τη συνέχεια μετά την Αφρίν, θα χάσουμε και την Αφρίν και την Αντιόχεια».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια