Τουρκομάνοι καταστρέφουν χριστιανικούς τάφους στο Αφρίν

Στα περίχωρα της πόλης στο καντόνι του Αφρίν οι Τουρκομάνοι εξοπλισμένοι από τον τουρκικό στρατό άρχισαν τις καταστροφές και τις λεηλασίες πριν ακόμη πέσει στα χέρια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο αστικός ιστός.

Στα περίχωρα της πόλης του Αφρίν υπάρχει ένα κοιμητήριο μαρτύρων, όπου κάθε θρησκεία είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί τα σύμβολά της. Σε αυτό το κοιμητήριο είναι ενταφιασμένοι Xριστιανοί Μονοφυσίτες Συροχαλδαίοι, εναπομείναντες χριστιανοί του Πατριαρχείου της Αντιόχειας, Εβραίοι, Αρμένιοι, Κούρδοι και άλλοι Mουσουλμάνοι.

Στο βίντεο ακούγονται οι άτακτοι που ακολουθούν τον τουρκικό στρατό να μιλούν τουρκομάνικα ή αραβικά. Βλέπουμε αυτούς τους ατάκτους να καταστρέφουν τους τάφους χριστιανών, αφού στο βάθος κάποια στιγμή φαίνεται το σύμβολο που δεσπόζει αυτού του τμήματος του κοιμητηρίου, που είναι ένας σταυρός. Τον σταυρό αυτόν επιχειρούν να γκρεμίσουν οι Τουρκομάνοι, ενώ κάποια στιγμή ένας από αυτούς ακούγεται να εξηγεί πως «αυτοί μπροστά είναι τάφοι Εβραίων».


Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία λήψης του συγκεκριμένου ντοκουμέντου είναι πριν από τρεις με τέσσερις ημέρες, όταν ο τουρκικός στρατός είχε περικυκλώσει την πόλη του Αφρίν, αλλά δεν είχε ακόμα εισέλθει στο κύριο αστικό ιστό. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι οι πληθυσμοί Τουρκομάνων στα βορειοδυτικά της Συρίας που ζουν στα σύνορα με την Τουρκία χρησιμοποιήθηκαν από την Άγκυρα εξαρχής ως γέφυρα συνεννόησης και στη συνέχεια εξοπλισμού των τζιχαντιστών του ISIS.

Τη συγκρότηση τουρκομάνικης πολιτοφυλακής για λογαριασμό της Άγκυρας ανέλαβαν και εγγυήθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ). Άνδρες της ΜΙΤ, εδώ και τουλάχιστον 3-4 χρόνια είχαν εισέλθει στην ευρύτερη περιοχή του καντονίου του Αφρίν, του γειτονικού Ιντλίμπ αλλά και στην περιοχή Μαζλίμπ, πάντα δυτικά του Ευφράτη, για να οργανώσουν την τουρκομανική πολιτοφυλακή, και να ανοίξουν την οδό του εξοπλισμού του ISIS με όπλα, χρήματα και εφόδια.

Για την ιστορία αναφέρεται πως είναι αυτοί οι Τουρκομάνοι που εκτέλεσαν τους Ρώσους πιλότους όταν το σκάφος τους κατερρίφθη από τουρκικά F-16. Έκτοτε βεβαίως τα πράγματα άλλαξαν και οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρίσκονται σε επίπεδο απόλυτης συνεργασίας και σύμπνοιας, όσον αφορά στο συριακό μέτωπο, αλλά και όχι μόνο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια