Επαναστατική θεωρία για τρία διαφορετικά είδη ανθρώπων | Βίντεο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ιστορία του είδους μας, του ανθρώπινου, όσο πηγαίνουμε πίσω στο παρελθόν τόσο σκοντάφτει σε περίεργες αναφορές και σχέσεις οι οποίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν γίνονται αποδεκτές από την κλασσικές επιστήμες της
αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας και της παλαιοντολογίας.

Βέβαια, οι αναμνήσεις υπάρχουν και είναι πάντα εκεί, γραμμές σε λαϊκές παραδόσεις και θρύλους, στην ελληνική και άλλες μυθολογίες, σε ιερά κείμενα και στην Αγία Γραφή. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για Γίγαντες και Νάνους οι οποίοι, πολλοί συχνά, βρίσκονται σε ίδιες ιστορίες με Ανθρώπους.

Ωστόσο, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον κόσμο τον περασμένο αιώνα δείχνουν ότι η ύπαρξη ενός πραγματικού γίγαντα ίσως δεν ήταν τόσο παράξενη, ούτε και η ύπαρξη των πολύ μικρόσωμων όντων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ευρήματα, όπως διαβάζουμε στο theepochtimes.com έχουν οδηγήσει ορισμένους να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα της αρχαιότητας μπορεί να είχε εμφανιστεί σε τρία διαφορετικά μεγέθη: γίγαντες, ανθρώπους και χόμπιτ.

Άραγε, μήπως αυτοί οι τρεις τύποι, ήταν διαφορετικά αλλά συγγενικά ανθρώπινα είδη;

Ο Βιβλικός Γίγαντας

Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει μια ιστορία στην οποία ένας μικρόσωμος Δαυίδ νίκησε τον γιγάντιο Γολιάθ. Χρησιμοποίησε μόνο μια σφεντόνα για να σκοτώσει τον τεράστιο εχθρό του. Αυτός ο απίθανος νικητής έγινε ο δεύτερος εβραϊκός μονάρχης.

Στην ιστορία αυτή υπάρχουν στοιχεία ότι ο Φιλισταίος Γίγαντας Γολιάθ ήταν ένας αρχαίος Κρητικός. Στο Μουσείο Ηρακλείου υπάρχουν γιγάντιοι διπλοί πέλεκεις – ποιοί τους σήκωναν; Άλλες ενδείξεις δείχνουν ότι ο Ορέστης ήταν ένας γίγαντας όπως και άλλοι Έλληνες .

Ενώ πολλοί θεωρούν ότι η ιστορία του Γολιάθ και Δαυίδ είναι απλώς μια πολύχρωμη αλληγορία, ένα πρόσφατο εύρημα επαναφέρει τις παλαιότερες γνωστές φήμες από ανάλογες επιγραφές που υποδηλώνουν ότι ο Γολιάθ πιθανόν να υπήρχε. Αυτό το μικρό πήλινο τεχνούργημα βρέθηκε στο Ισραήλ το 2005 από τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Tell es-Safi.

Είναι χαραγμένο με τις λέξεις «Alwt and Wlt» που σύμφωνα με τον καθηγητή Aaron Demsky είναι μη-σημιτικά ονόματα, τα οποία είναι ετυμολογικά παρόμοια με το όνομα Γολιάθ. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η επιγραφή έγινε γύρω στο 950 π.Χ. – τότε περίπου τοποθετείτε και η ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές.

Ενώ το εύρημα μπορεί να δώσει κάποια νέα αξιοπιστία σε μια αρχαία ιστορία, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως κομμάτι σε ένα άλλο παζλ που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι, ακόμη και αν η επική μάχη είχε πραγματικά λάβει χώρα, το μέγεθος του Γολιάθ ήταν σίγουρα υπερβολικό.

Ωστόσο, με βάση τα παραπάνω, βλέπουμε μία συνύπαρξη ανθρώπων και γιγάντων. Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι «ένα το κρατούμενο»

Τα Χόμπιτ

Το φθινόπωρο του 2004, μια ομάδα ερευνητών που εργάζονταν στην Ινδονησία βρήκαν υπολείμματα φυλής «Χόμπιτ» ανδρών με μέγεθος μόλις 3 πόδια (περίπου 90 εκατοστά). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτοί οι μικρότεροι άνθρωποι συνυπήρχαν μαζί με τον άνθρωπο πριν από περίπου 13.000 χρόνια.

Η ερευνητική ομάδα – συμπεριλαμβανομένου του ινδονησιακού παλαιοανθρωπολόγου Καθηγητή T. Jacob – αποκαλούσε τη μικρή φυλή Homo floresiensis, που πήρε το όνομά της από την ινδονησιακή νήσο Flores όπου αποκαλύφθηκαν οι σκελετοί. Κάποιοι λένε ότι αυτά τα χόμπιτ εξακολουθούν να περιφέρονται στη ζούγκλα, προκαλώντας πολλούς επισκέπτες στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το nationalgeographic.com, κάποια ευρήματα υποδηλώνουν ότι τα «Χόμπιτ» ήταν άνθρωποι, ένα μοναδικό είδος.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι έχουμε «δύο τα κρατούμενα».

Οι Γίγαντες με τα Έξι δάχτυλα

Ο πλούτος των στοιχείων για την ύπαρξη των γιγάντων είναι ακόμα μεγαλύτερος. Έχουν βρεθεί υπολείμματα γιγάντιων ανθρώπων σε σχεδόν όλα τα μέρη του πλανήτη: Ίσως το πιο δημοφιλές και επιστημονικά αναγνωρισμένο παράδειγμα είναι ο «Γίγαντας της Java», που βρίσκεται νότια της Κίνας.

Παρόμοια ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στη κοντινή νότια Κίνα αποκαλύπτουν μεγαλόσωμους ανθρώπους με έξι δάχτυλα σε κάθε άκρο. Αυτό το χαρακτηριστικό πολυδακτυλίας φαίνεται να ήταν ένα κανονικό μοτίβο σε αυτή τη φυλή ανθρώπων, όπως έδειξαν και άλλα παραδείγματα. Στη Σοβιετική Γεωργία βρέθηκαν σκελετοί ανδρών, ύψους 9 έως 10 ποδιών (περίπου 2,7 με 3,00 μέτρα), που είχαν και αυτοί επίσης έξι δάχτυλα στα χέρια και τα πόδια.

Μεταξύ αρκετών βιβλικών χωρίων που αναφέρουν την ύπαρξη γιγάντων, είναι το Σαμουήλ Β΄21:20 όπου αναφέρεται: «Σε μια ακόμη μάχη που έλαβε χώρα στο Γαθ, υπήρχε ένας τεράστιος άνθρωπος με έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και έξι δάχτυλα σε κάθε πόδι – είκοσι τέσσερα συνολικά»

Ίσως, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι έχει βρεθεί σπάνιο χάλκινο χέρι αγάλματος που πιστεύεται ότι απεικόνιζε τον Ασκληπιό, με έξι δάχτυλα.

Γιγαντιαία φαντασία;

Ο σύγχρονος κόσμος μας συχνά θεωρεί ότι οι Γίγαντες και οι Άνθρωποι, είναι ξεχωριστά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη – το ίδιο και τα «Χόμπιτ». Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι τα εν λόγω είδη, είναι ανθρώπινες φυλές διαφορετικού μεγέθους. Πάρα πολλοί, πάντως, παρά το ότι αναφέρονται και τα τρία είδη στα αρχαία κείμενα και στη λαϊκή παράδοση, θεωρούν ότι αποτελούν προϊόν μιας ζωντανής φαντασίας.

Εντούτοις, υπό το πρίσμα των διαφόρων παραδειγμάτων που αποκαλύφθηκαν σε όλο τον κόσμο, ίσως αυτές οι «μυθικές» ιστορίες να ήταν στην πραγματικότητα ακριβείς απεικονίσεις της ζωής, εκείνης της εποχής.

Άραγε, πόσο πιθανή είναι η θεωρία των τριών μεγεθών ανθρώπων; Γίγαντες, Άνθρωποι, Χόμπιτ; Μπορεί να είναι ο ένας εξέλιξη του άλλου που για κάποιο διάστημα συνυπήρχαν;

Εάν, πραγματικά, υπήρχαν αυτές οι φυλές διαφόρων μεγεθών και ειδικότερα των τριών που αναφέραμε, τότε, αν εμείς είμαστε οι «κανονικοί» σε μέγεθος… που πήγαν οι άλλες δύο;

Επίσης, υπήρχαν φιλικές ή εχθρικές κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους; Ποιες κοινωνικές δομές είχαν; Συνυπήρξαν και τα τρία μεγέθη; Πάρα πολλά ερωτηματικά.

Προς το παρόν μπορούμε μόνο να δούμε τις ιστορίες του μακρινού παρελθόντος και να αναρωτηθούμε πόσοι ακόμα μύθοι περιμένουν να αποκαλυφθούν με συγκεκριμένα στοιχεία.

Δείτε και το σχετικό video:



Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια