“Οι συνετοί προνοούν για τα δύσκολα και οι γενναίοι τα αντιμετωπίζουν”

Tου Αναστασίου Φαραντάτου,
Σχη ε.α. - Αναπληρωτή ΓΓ της Νέας Δεξιάς

Κάποτε αναφερόμασταν υποτιμητικά στο προσωπικό των μονάδων του τουρκικού στρατού που υπηρετούσε στην παραμεθόριο του Έβρου επειδή προερχόταν από τα βάθη της Ανατολικής Τουρκίας.

Θεωρούσαμε ότι τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά των καταγομένων από την Ανατολία άρχιζαν από την τυφλή εκ του φόβου υπακοή και κατέληγαν στη νοοτροπία βαρβάρων, αναλώσιμων σε πρώτο χρόνο.
Σήμερα οι Τούρκοι δεν θα χαίρονται που μέρος του προσωπικού των μονάδων μας του Έβρου είναι αλβανικής καταγωγής; Δεν επιτρέπαμε σε ελληνόψυχους Πομάκους να υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας του Έβρου, εξισώνοντάς τους με τους λοιπούς μουσουλμάνους της Θράκης και σήμερα έχουμε τους Αλβανούς!
Δυστυχώς η εκάστοτε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν έχουν αντιληφθεί ότι με τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα, μακροπρόθεσμα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Η ελληνική βουλή που ψηφίζει τέτοιους νόμους έχει τεράστια ευθύνη.
Επιπλέον η μείωση της θητείας, η με συνοπτικές διαδικασίες πρόσληψη ΕΠΟΠ με κομματικές παρεμβάσεις, οι κομματικές κρίσεις στην ιεραρχία, οι υπερτιμολογημένες προμήθειες, η εμπλοκή του Στρατού Ξηράς σε πάρεργο, όπως τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών (hot spot), η μεροληπτική διαχείριση των μεταθέσεων των κληρωτών, με καθαρά πελατειακά ψηφοθηρικά κριτήρια, η αδιαφορία της πολιτείας για τα μόνιμα στελέχη και πολλά άλλα, συνθέτουν ένα νοσηρό και τοξικό περιβάλλον. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η ελληνική βουλή κατήργησε και το γένος ως προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές, με αποτέλεσμα να έχουμε δει και μόνιμο αξιωματικό αλβανικής καταγωγής. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ελλήνων που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στα βουνά της Βορείου Ηπείρου!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Έλληνες Αξιωματικοί και Μόνιμοι Υπαξιωματικοί προσπαθούν να κρατήσουν τις μονάδες τους σε κάποιο επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας, θυσιάζοντας τα πάντα, ωράρια, οικογένεια κλπ. Ως ανταμοιβή αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και την χλεύη της πολιτείας, που τους θυμάται μόνο για πέντε λεπτά, στις δηλώσεις του εκάστοτε ΥΕΘΑ αμέσως μετά από κάποια παρέλαση. Παράλληλα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ασχολείται με εορτές τελετές, με φωτογραφίσεις, κυνήγι, ψάρεμα, τουριστικά περίπτερα με πιάνο, με φρου φρου και αρώματα.
Η σύλληψη και παράνομη κράτηση των δυο στελεχών μας στις κλειστές φυλακές της Αδριανουπόλεως ίσως αφυπνίσει τους βουλευτές μας και την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και να καταλάβουν όλοι επιτέλους ότι πρώτα πρέπει να εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους εκπαίδευσης και ασφάλειας και μετά να ασχολούμεθα με αλλότρια.
Σκέφτομαι αν είχαν συλλάβει σε τουρκικό έδαφος κάποιον επώνυμο Έλληνα αναρχικό ή αριστερό ακτιβιστή που με άλλους Τούρκους διαδήλωνε κατά της τουρκικής κυβέρνησης σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας, πόσο μεγάλη αγωνία θα είχαν και τι αγώνα θα έκαναν οι κυβερνώντες και οι συμπαθούντες τους για την έκδοση του συλληφθέντος στην Ελλάδα. Το ίδιο αν είχε συλληφθεί κάποιος βουλευτής, πρώην υπουργός κλπ. Θα είχαν κινήσει γη και ουρανό για την επιστροφή του.
Με τους δυο συλληφθέντες όμως δεν ιδρώνει το αφτί κανενός τους, αφού η μόνιμη επωδός σε όλες τις συζητήσεις είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους!!
Την ώρα που τα δυο στελέχη μας, διασύρονται με χειροπέδες στα δημόσια κτίρια της τουρκικής αλαζονείας, την ώρα που γίνονται ψυχαγωγικό θέαμα στα μάτια των μογγόλων, την ώρα που ολόκληρο το στράτευμα και οι Έλληνες πατριώτες σφίγγουν τα χείλια και θέλουν να εκδικηθούν, οι πολιτικάντηδες τσακώνονται για τα μάτια του εκλογικού σώματος στη βουλή και φυσικά μετά επιστρέφουν στις καθημερινές ενασχολήσεις τους, κοιμούνται ήσυχοι και ατάραχοι. Αν ήταν τα δικά τους παιδιά θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν!
Απευθύνομαι στους δυο συναδέλφους μου που βρίσκονται έγκλειστοι:
« Ανθυπολοχαγέ Μητρετώδη και Λοχία Κούκλατζη, τις ώρες της αιχμαλωσίας σας να θυμάστε τα λόγια του Παύλου Μελά: Μη μιλάτε, να σκέπτεστε, να αγαπάτε, να μην πονάτε. Ένας είναι ο σκοπός σας: ο πόλεμος. Πολεμάτε για τα ιδανικά σας, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού….. Να είστε απλοί, ολιγόλογοι, συγκρατημένοι, σεμνοί. Λίγα λόγια, πολλά έργα. Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή. Να σας κοιτούν και τα μάτια τους να γεμίζουν παλλικάρι».

Τέλος θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας καθώς και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία:
«Συνετών ανδρών, πριν γενέσθαι τα δυσχερή, προνοήσαι όπως μη γένηται. Ανδρείων δε, γενόμενα ευ θέσθαι.» (Οι συνετοί άνθρωποι προνοούν να μη συμβούν τα δύσκολα και οι γενναίοι όταν συμβούν να τα αντιμετωπίσουν σωστά-Πιττακός ο Μυτιληναίος).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια