Από την Κύπρο στην εισβολή στην Αφρίν

Άφησαν τον Ερντογάν να κατέχει έδαφος άλλης χώρας και κανείς δεν ντρέπεται και δεν αντιδρά


Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Τελικά, οι Τούρκοι δεν αλλάζουν - ούτε φυσικά οι σύμμαχοί μας... Καθένας για τους δικούς του λόγους αφήνει τον «Αττίλα» διαχρονικά να κάνει τον… σερίφη στην περιοχή, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Όσο η τουρκική θηριωδία δεν τους ακουμπά τόσο θα σφυρίζουν αδιάφορα, παίζοντας τα μικρά και τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια τους στην περιοχή. Τα ίδια έκαναν στη Μικρά Ασία, τα ίδια στην Κύπρο, τα ίδια τώρα στη Συρία.
Όσο για τη διεθνή κοινότητα, σιωπά σε αυτό το έγκλημα διαρκείας που γίνεται σε βάρος των λαών. Συμπεριφέρονται όπως ακριβώς έκαναν στην αρχή με τον Χίτλερ: Εκαναν συμφωνίες μαζί του, τον χάιδευαν, έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά στις γενοκτονίες και στα ολοκαυτώματα, γιατί έτσι τους βόλευε.

Τα ίδια έκαναν τότε οι Ρώσοι, τα ίδια και οι Αμερικανοί. Και η δύστυχη Ευρώπη στη μέση να μετρά νεκρούς και θύματα...

Ξύπνησαν όταν άρχισαν οι ίδιοι και τα συμφέροντά τους να απειλούνται. Όμως, αυτή η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας κόστισε εκατομμύρια ψυχές, κατέστρεψε χώρες και άφησε ως κληρονομιά το «αβγό του φιδιού», που σε κάθε κρίσιμη περίοδο της Ιστορίας εμφανίζεται και εκκολάπτει τα δεινά της ανθρωπότητας. Όσα συμβαίνουν στη Συρία αποτελούν ντροπή για όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Ανθρωποι, που μέχρι χθες ζούσαν μια φυσιολογική ζωή, έχουν παραδοθεί στον κάθε βάρβαρο κατακτητή που δολοφονεί, καίει, καταστρέφει, ισοπεδώνει.
Αφησαν τον Ερντογάν να εισβάλει και πλέον να κατέχει έδαφος άλλης χώρας, και κανείς δεν ντρέπεται και κανείς δεν αντιδρά...

Ούτε ο θλιβερός ΟΗΕ ούτε το ΝΑΤΟ (στο οποίο συμμετέχει η Τουρκία) και, φυσικά, ούτε η Ρωσία και η Αμερική σταμάτησαν τις ορδές των βαρβάρων. Καθεμιά από τις μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρεται μόνο πώς θα πουλήσει όπλα, θα ελέγξει την περιοχή και, φυσικά, κατόπιν θα ξεκινήσει τη μεγάλη μπίζνα της ανοικοδόμησης της περιοχής - για να βγάλουν κι άλλα λεφτά! Τόση υποκρισία και κυνισμός! Και τα δύο τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας ως Έλληνες χρόνια τώρα.

Γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι. Να μην ξαναμπεί μέσα μας το δηλητήριο του διχασμού. Σίγουρα είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές. Τα εκάστοτε σχέδια, όμως, προχωρούν και υλοποιούνται μόνο αφού έχουν διχάσει τους λαούς. Τα ίδια είχαν κάνει σ’ εμάς στο παρελθόν, τα ίδια έκαναν στη Γιουγκοσλαβία πριν από λίγα χρόνια, τα ίδια κάνουν στη Συρία σήμερα.

Πολιτεία, κόμματα και όλοι οι παράγοντες που συνθέτουν το ελληνικό έθνος δεν πρέπει να συνεχίσουν τον κατήφορο της πόλωσης, που μόνο κόστος και ζημιά θα έχει για την πατρίδα μας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή, με έναν Ερντογάν να καταπατά το δίκαιο και τη λογική, πρέπει να μας συνεφέρουν. Το επεισόδιο με τους στρατιωτικούς μας είναι ενδεικτικό τού τι σχεδιάζει η Άγκυρα.
Γι’ αυτό ας διαφυλάξουμε όσο μπορούμε την ενότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για νέο διχασμό και για μικροκομματικά παιχνίδια.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια