Η Άγκυρα καλεί τον Έλληνα ΑΚΑΜ για τις πτήσεις στον ΗΝΙΟΧΟ - Νέα πρόκληση

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Νέα τουρκική πρόκληση! Η Άγκυρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Armyvoice.gr διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας για τις πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της άσκησης "ΗΝΙΟΧΟΣ".

Η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσφορία της επειδή τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση, πέταξαν πάνω από περιοχές που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες!

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, κλήθηκε χθες ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος να δώσει εξηγήσεις!

Άμεσα ενημερώθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στην Αθήνα.

Η Τουρκία επικαλείται το "διεθνές δίκαιο" το οποίο βέβαια το ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την Άγκυρα είναι να "τουρκοποιήσει" τις "γκρίζες ζώνες" που επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να επιβάλλει στο Αιγαίο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή παρενόχληση τουρκικού ραντάρ και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ελικόπτερο με το οποίο πετούσε από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου προς τη Ρόδο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και άλλοι 16 ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί.

Η Τουρκία εφαρμόζει στον εναέριο χώρο την τακτική που είδαμε φέτος στα Ίμια, με την "περικύκλωση" των νησιών από ακταιωρούς.

Παρενοχλεί κάθε ελληνικό κρατικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο που πετάει μέσα στο ελληνικό FIR στην περιοχή Ρόδου - Καστελόριζου.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα με την τουρκική τακτική, που έφθασε να παρενοχλήσει στο παρελθόν ακόμα και το αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια