Περίεργο παιχνίδι του πρέσβη των ΗΠΑ, που άλλα λέει στον Μητσοτάκη και άλλα στον Τσίπρα για τη Novartis!

Περίεργα παιχνίδια παίζει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρεται -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς- ότι προχώρησε σε νέα «ωμή» παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.

Αυτή τη φορά, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Ελληνες πολιτικούς».

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, αμφισβητεί όσα αποδίδονται από την αξιωματική αντιπολίτευση στον κ. Πάιατ και επικαλείται συνομιλία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον πρέσβη, ο οποίος πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει και να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τη Ν.Δ., στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Πάιατ, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έγγραφα με τα οποία το FBI εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Ελληνες πολιτικούς».

Οι διαρροές αυτές της Ν.Δ. προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Αυτά που προέκυψαν είναι από διαρροές της Ν.Δ., οπότε κρατήστε μικρό καλάθι» τόνισε στη Βουλή, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο κ. Πάιατ είχε κάνει retweet (αναπαραγωγή) στον λογαριασμό του στο twitter δύο δημοσιεύματα που ανέφεραν τα συγκεκριμένα λεγόμενά του.

Η κατάσταση μπλέχτηκε ακόμα περισσότερο από άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη, ο Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο αν υπάρχουν ή όχι Ελληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, «δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Τέλος, εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε: «Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των αμερικανικών νόμων».

Τα ερωτήματα παραμένουν και τις απαντήσεις μπορεί -και οφείλει- να τις δώσει μόνο ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια