Οι "Θεσμοί" τορπιλίζουν την απεξάρτηση από τα μνημόνια

Ενώ οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας, αντίθετα οι "θεσμοί", δηλαδή οι πραγματικοί επικυρίαρχοι της χώρας, μας τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια και τορπιλίζουν την απεξάρτησή μας από τα μνημόνια και τον απόλυτο έλεγχό τους.

«Η ελληνική οικονομία δεν φαίνεται να έχει αναδυθεί πλήρως από την κρίση. Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιο κατά πόσον η χώρα θα είναι σε θέση να δανείζεται σύντομα κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές σε βιώσιμη βάση» τονίζεται σε δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel. Ενώ ο κ. Στουρνάρας, ως γνήσιος εκφραστής των απόψεων της ΕΚΤ επιμένει να μας επισημαίνει ότι θα χρειαστούμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης με νέο μνημόνιο.

Θα πρέπει πραγματικά να είναι αφελής εκείνος που πιστεύει ότι θα αφήσουν την "κότα με τα χρυσά αυγά" να ξεφύγει από τις δαγκάνες τους, τώρα που είναι έτοιμοι για την αρπαγή του ελληνικού πλούτου, έπειτα μάλιστα από τόση προετοιμασία που έκαναν για το λόγο αυτό με επιμέλεια όλα αυτά τα χρόνια.

Χρησιμοποίησαν τον απερχόμενο κ. Τσίπρα και τον πιέζουν τώρα ακόμα και για το Σκοπιανό, το Αλβανικό, το Αιγαίο, το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς, πριν τον “σουτάρουν” πολιτικά οριστικά. Και προφανώς θα το κάνουν φυσικά αμέσως, όπως το έκαναν και με τον Σαμαρά, αν τολμήσει πραγματικά να επιμένει σε μια δήθεν καθαρή απελευθέρωση της Ελλάδας και ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας μετά τον Αύγουστο.

Μπορεί και να κατανοώ τον κ. Τσίπρα. Στην καλύτερη περίπτωση ενδεχομένως πίστεψε πως αν έκανε ό,τι του ζητούσαν κατά γράμμα οι επικυρίαρχοι, στο τέλος θα τον άφηναν να μπορέσει να πουλήσει στο εκλογικό του ακροατήριο μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και επιστροφή στις αγορές για δανεισμό, κάτι που υπολόγιζε ότι θα έσβηνε την τυραννία που επιβάλει στον ελληνικό λαό από το 2015. Σύντομα όμως θα αντιληφθεί ότι τον χρησιμοποίησαν για να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό και να αδυνατίσουν τη χώρα ακόμα πιο πολύ. Κρίμα, εκτός και αν δεν τον "χαλάει" και τόσο πολύ.

Όσο οι πολιτικοί μας θα συνεχίσουν να αναζητούν στηρίγματα της εξουσίας τους από το εξωτερικό και όχι εσωτερικά από το λαό, η Ελλάδα θα συνεχίζει να βρίσκεται σε μόνιμη χρεοκοπία και σε τέλμα.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια