Πώς διαχειρίζεται τις πληροφορίες μας το Facebook

Τη δημοσίευση για πρώτη φορά των αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής και την κυκλοφορία εκπαιδευτικών βίντεο, για να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν ποιος έχει πρόσβαση στις πληροφορίες τους ανακοίνωσε το Facebook.

Τα βίντεο θα δείξουν στους χρήστες πώς να διαχειριστούν τα δεδομένα που το Facebook χρησιμοποιεί για να παρουσιάζει διαφημίσεις, πώς να διαγράφουν παλιές δημοσιεύσεις και τι γίνεται με τα δεδομένα, όταν οι χρήστες διαγράφουν τον λογαριασμό τους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Erin Egan, επικεφαλής υπεύθυνη προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ στο παρελθόν αυτές τις αρχές, που είναι οι κανόνες στο πώς διαχειρίζεται η εταιρεία τις πληροφορίες των χρηστών.

Οι ανακοινώσεις, όπως αναφέρει το Reuters, είναι σημάδι των προσπαθειών για την προετοιμασία της εταιρείας πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση προβεί, στις 25 Μαΐου, στη μεγαλύτερη αναθεώρηση των κανόνων για την προστασία προσωπικών δεδομένων από τη γέννηση του ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, θα απαιτείται από τις εταιρείες να αναφέρουν παραβιάσεις δεδομένων μέσα σε 72 ώρες, καθώς και να επιτρέπουν στους πελάτες να εξάγουν τα δεδομένα τους και να τα διαγράφουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια