Γενική επιστράτευση των Κούρδων οδηγεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σε γενική επιστράτευση όλων των Κούρδων που μπορούν να πάρουν τα όπλα, έχουν καλέσει οι κουρδικές δυνάμεις της βορείου Συρίας και ήδη παρατηρείται μεγάλη προσέλευση  Κούρδων και από την Ευρώπη για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου Άμυνας του Κομπανι, İsmet Şex Hesen, του Συμβουλίου Άμυνας της Cizre, Xalsa Hesen και του Γενικού Διοικητή των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων, Siyabend Welat, ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός καθώς ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι έχει σκοπό να επιτεθεί σε όλους τους κουρδικούς στόχους στην βόρειο Συρία, ενώ υπήρξαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί στην πόλη Haseke στην συνοριακή περιοχή.



Εντωμεταξύ οι μάχες γίνονται όλο και πιο σκληρές στον κουρδικό θύλακα του Afrin, ενώ οι Κούρδοι μεταδίδουν πως έχουν καταστρέψει συνολικά περί τα 10 τουρκικά άρματα μάχης

Το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει άμεσα είναι τι θα κάνουν οι Αμερικανοί καθώς ήδη οι πρώτες τουρκικές βόμβες που έπεσαν στο Haseke έπεσαν ακριβώς δίπλα στην μεγάλη αμερικανική βάση που υπάρχει εκεί.

Στην ίδια την Δαμάσκο επικρατεί μεγάλη οργή για την τουρκική επίθεση και την Τρίτη έγιναν και νέες διαδηλώσεις Κούρδων και Αράβων κατά της τουρκικής εισβολής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια