«Τρικυμία» στο τρίγωνο Μαξίμου-Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων για Σκοπιανό - «Να αποφασίσει ο λαός» λέει ο Π.Καμμένος

«Να αποφασίσει ο λαός για το αν θα πρέπει να εκχωρηθεί στα Σκόπια το δικαίωμα της χρήσης το ονόματος "Μακεδονία" έστω ως συνθετικό» ζητά ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Χωρίς να αναιρεί την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η θέση Καμμένου απηχεί περισσότερο τον σκεπτικισμό του Μεγάρου Μαξίμου για τους χειρισμούς του Ελληνα ΥΠΕΞ που δείχνει «τάσεις αυτονόμησης» στο Σκοπιανό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία».


Ο Πάνος Καμμένος επισημαίνει ότι «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».

Βέβαια το κόμμα των ΑΝΕΛ με διαρροή στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράζει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας: «Δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Αμυνας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Π.χ. στο μείζον και κορυφαίο θέμα της ΑΟΖ, ο μεν Καμμένος είναι υπέρ της «εδώ και τώρα ανακήρυξης ΑΟΖ» τουλάχιστον στα νότια σύνορα με Αίγυπτο (ανατολικά όμως θα εφάπτεται με την ΑΟΖ της Κύπρου), ο δε υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί και θέλει πρώτα να συμφωνηθεί η ΑΟΖ στα δυτικά με την Ιταλία και μετά να ανακηρυχθεί στα νότια.

Το ζήτημα αν η τοποθέτηση Καμμένου για το Σκοπιανό («να ερωτηθεί ο λαός», χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο που «θα ερωτηθεί ο λαός») έχει την έγκριση του Μαξίμου. Γιατί αν συμβαίνει αυτό, τότε το μήνυμα έχει αποδέκτη παραλήπτες σε δυτικές πρωτεύουσες και ειδικά την Ουάσιγκτον...

Και το μήνυμα μεταφράζεται σε «Μην πιέζετε γιατί υπάρχει και δημοψήφισμα»...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια