Μπέρδεψε τον ρόλο του...

Μάλλον κάποιοι έχουν μπερδέψει τους θεσμικούς ρόλους τους και επιχειρούν να προκαλέσουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει και κυρίως στις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας. Ο λόγος για τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος νομίζει ότι είναι ακόμη στην Ουκρανία ή ζει σε άλλες εποχές και παραβιάζει κάθε διπλωματικό κανόνα.

Την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε την Ελλάδα στις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, εκείνος θεώρησε σωστό να επιτεθεί σε επιχειρηματία που επενδύει στη χώρα, μόνο και μόνο για να υπονομεύσει επί της ουσίας την Ελλάδα, εξυπηρετώντας άγνωστα συμφέροντα. Το να αναπαραγάγει στο twitter δημοσίευμα σε βάρος της κυβέρνησης και Ελληνα ομογενούς επιχειρηματία, που αν μη τι άλλο έβαλε και βάζει λεφτά στην Ελλάδα, παραβιάζει κάθε κανόνα δεοντολογίας, και κάποιος θα πρέπει να τραβήξει το αυτί του κ. πρέσβη.

Δεν είναι δουλειά του Τζέφρι Πάιατ (ο οποίος μάλιστα αρέσκεται να εμφανίζεται ως άνθρωπος επικίνδυνων αποστολών) και κανενός άλλου πρέσβη να βάζει τρικλοποδιές στη χώρα που τον φιλοξενεί. Η δουλειά του κ. Πάιατ και κάθε Πάιατ είναι να προάγει τα συμφέροντα της χώρας του, χωρίς παράλληλα να υπονομεύει -και μάλιστα δημόσια- μια άλλη χώρα. Πιστεύαμε ότι ο κ. πρέσβης το είχε καταλάβει και όλον αυτόν τον καιρό -τουλάχιστον δημόσια- προσπαθούσε να περνά μια άλλη εικόνα για τον ρόλο του στη χώρα μας.

Ο κ. Πάιατ, ως πρέσβης στην Ουκρανία, έχει ήδη γράψει μια μαύρη σελίδα της διπλωματίας, από όσα αποκαλύφθηκαν για τα έργα και τις ημέρες του στην περιοχή. Χαρακτηριστικό περιστατικό είναι αυτό που έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2014, όταν αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Ο κ. Πάιατ, συζητώντας τότε την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Κριμαία με τη βοηθό υφυπουργό Βικτόρια Νούλαντ, συζήτηση η οποία αργότερα διέρρευσε και αναρτήθηκε στο YouTube, φέρεται ότι ακούει από τη Νούλαντ την παρακάτω εντολή: «Γ…α την Ε.Ε.», χωρίς εκείνος να αντιδρά, ως όφειλε.

Γι' αυτό θα ήταν καλύτερο να είναι πιο προσεκτικός στην Ελλάδα και να μη μας εκπλήσσει αρνητικά με τέτοιες συμπεριφορές, όταν επιδιώκει με κάθε τρόπο και διακαώς να βελτιώσει το προφίλ του. Δεν συμφωνείτε, κ. πρέσβη;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια