Καταστροφή! Χάνονται τρεις συντάξεις το 2019!

Στη μέγκενη του νόμου Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι! Ποιες θα είναι οι απώλειες από το μέτρο της προσωπικής διαφοράς


Έως και τρεις συντάξεις κινδυνεύουν να χάσουν το 2019 οι συνταξιούχοι λόγω της εφαρμογής του μέτρου της προσωπικής διαφοράς! Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, η απώλεια συντάξεων θα προκληθεί από τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων,
τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά και από την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη ληστεία των συντάξεων», το δίκτυο σημειώνει ότι οι συντάξεις που θα προκύπτουν στο μέλλον λόγω της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου θα είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται.

Ο υπολογισμός

Για παράδειγμα, με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για 20 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 600 ευρώ ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι κοντά στο 90%, κατακρημνιζόμενος στο 57% για 30 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 2.200 ευρώ. Ειδικά από το 2019 και μετά εκτιμά ότι οι συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες.

Δηλαδή, οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, «αναλογιστικά άδικο και ληστρικό».

Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων δείχνουν ότι συνολικά την τελευταία επταετία ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ οι μνημονιακές απώλειες για τους συνταξιούχους. Με τη νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019 σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολογήτου οι συντάξεις μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα.

Οπως σημειώνουν ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Χρονόπουλος, οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι τεράστιες, αν συνυπολογιστούν η αύξηση της φορολογίας και οι αυξήσεις στις εισφορές που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 50%.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια