Το... σανό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αγανάκτηση

Η πραγματικότητα παραμένει σκληρή και το 2018 θα είναι άλλη μια χρονιά φτώχειας


Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Τα όργανα άρχισαν από φέτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες ξεδιπλώνει την καινούργια τακτική του, που θα ενταθεί τη χρονιά που έρχεται, με μπαράζ υποσχέσεων και παροχολογία που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Τα περισσότερα όμως από όσα υπόσχεται είναι λόγια του αέρα. Κοινώς... σανό! Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, όπως έκαναν προεκλογικά υποσχόμενοι να καταργήσουν το Μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν νόμο.

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα: δωράκια, «θα», λοταρίες, πομπώδεις δηλώσεις, υπουργούς Αϊ-Βασίληδες. Την ίδια ώρα η αγορά συνέχιζε να υποφέρει και η πλειονότητα των Ελλήνων να βαρυγκομά. «Το τι κοτόπουλο πούλησα φέτος τα Χριστούγεννα δεν λέγεται» μου είπε ο κρεοπώλης της γειτονιάς, όταν τον ρώτησα πώς πάει η δουλειά.

Πολλοί δεν άνοιξαν καν την πόρτα στα παιδάκια που έλεγαν τα κάλαντα, για να μη δώσουν λίγα κέρματα... Τέτοια κατάντια! Ο πρωθυπουργός όμως και οι υπουργοί του τα βλέπουν όλα καλά. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι δύσκολες μέρες πέρασαν. Μάταια όμως.
Οι ευκολόπιστοι των εκλογών του 2015 σιγά σιγά τους εγκαταλείπουν. Η πραγματικότητα παραμένει σκληρή και το 2018 θα είναι άλλη μια χρονιά φτώχειας. Ας μην παίζουν λοιπόν με τον πόνο μας και ας πάψουν να μας κοροϊδεύουν...

Εφόσον συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος από χέρι στις επόμενες εκλογές. Ομως δεν είναι... Η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα συνεχή φάουλ, οι άστοχες επιλογές προσώπων και οι περίεργες συμμαχίες δίνουν στη σημερινή κυβέρνηση παράταση ζωής και ελπίδα.

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του κανονικά θα έπρεπε να κρύβονται. Αντ’ αυτού, κρύβεται η Ν.Δ. για μια σειρά από ζητήματα στα οποία αυτοεγκλωβίστηκε. Γι’ αυτό κινδυνεύει να μετατρέψει έναν εκλογικό περίπατο σε ντέρμπι. Ειδικά στα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σαφέστατο. Αυτό ίσως σώζει (ακόμα) την κυβέρνηση.

Αν όμως συνεχιστεί η κοροϊδία με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα παχιά λόγια, η πλειονότητα του ελληνικού λαού θα αηδιάσει τόσο πολύ, που θα τους στείλει μια και καλή στο σπίτι τους. Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψέματα και ας επιστρέψουν στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Τότε όντως μπορεί να έχουν ελπίδες στις επόμενες εκλογές. Αν οι Ελληνες έχουν σιχαθεί κάτι τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι τα ψέματα: από το περιβόητο «Λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου και τα Ζάππεια του Σαμαρά έως το σκίσιμο του Μνημονίου από τον Αλέξη. Στην παγίδα κινδυνεύει να πέσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπόσχεται μειώσεις φόρων και ΕΝΦΙΑ, χωρίς καν να το έχει συζητήσει με τους δανειστές.

Το 2018 λοιπόν θα είναι η χρονιά του μεγάλου ξεκαθαρίσματος. Οποιος επιμείνει στα ψέματα θα στραπατσαριστεί. Ειδικά οι κυβερνώντες μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν, υποσχόμενοι πράγματα που κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να πετύχουν, όπως π.χ. η αύξηση μισθών που «ξεφούρνισε» βλακωδώς η κυρία Αχτσιόγλου προχθές. Ποια, η Αχτσιόγλου! Που διέλυσε τα πάντα και έγινε... χαλί να την πατήσει η τρόικα.

Το καλοκαίρι πιθανόν να λήξει το τρέχον Μνημόνιο και να εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα success story που ναι μεν θα έχει ουσία, αλλά θα αργήσει να φανεί στις τσέπες μας. Η εποπτεία θα παραμείνει για χρόνια και η αγχόνη των δανειστών θα εξακολουθεί να σφίγγει τον λαιμό μας. Ας μη μας προκαλούν λοιπόν οι συριζαίοι με έωλες παροχές.

Καλύτερα να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα», επενδύοντας σε μια πιο ρεαλιστική εκλογική τακτική χωρίς υπερβολές και παπανδρεϊκά «θα». Αλλιώς, αν τα μυαλά τους πάρουν αέρα, θα εισπράξουν την οργή του απατημένου λαού που δεν θα ξαναπιστέψει τα τερατώδη αριστερά ψέματα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια