Σε διασπορά στην επικράτεια ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας ενώ κτυπήθηκαν και αστυνομικά τμήματα

Συνταρακτικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο Ιράν το οποίο από ότι φαίνεται ξαναζεί ημέρες  του 1979, με την πτώση του βασιλιά Σάχη.

Μεγάλος αριθμός ιρανικών μαχητικών αεροσκαφών φέρονται να βρέθηκαν  στον αέρα , πολλά  από τα οποία χωρίς να  φέρουν το προβλεπόμενο διακριτικό σήμα προέλευσης ενώ ο προορισμός τους ήταν προς στιγμήν «άγνωστος».

Στην συνέχεια μέρος από τα ίδια αεροσκάφη χωρίς διακριτικό «εξαφανίστηκαν» από τις οθόνες των ραντάρ  , ενώ τα υπόλοιπα έχουν προβεί σε διασπορά  σε όλη την ιρανική επικράτεια…έτοιμα πιθανό για πολεμική επέμβαση.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις κτύπησαν αστυνομικά τμήματα και βούτηξαν μεγάλο φορτίο ελαφρύ αυτόματου οπλισμού.

Η εξέγερση όπως φαίνεται οδηγείται σε κανονική εμφύλια σύγκρουση με το καθεστώς των μουλάδων . Οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι κρίσιμες . Από ότι φαίνεται χάνει τον έλεγχο η Τεχεράνη.

Επίσης όπως έγινε γνωστό δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, χθες βράδυ, στο πλαίσιο διαδήλωσης στην πόλη Ντορούντ (δυτικό Ιράν), με κυβερνητικούς αξιωματούχους να διατείνονται πως τα θύματα έπεσαν από σφαίρες ξένων πρακτόρων και όχι της αστυνομίας, μεταδίδει το κρατικό ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Πυρά δεν εβλήθησαν από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας. Έχουμε βρει ενδείξεις πως στις συγκρούσεις είχαν αναμειχθεί εχθροί της επανάστασης, ομάδες Τακφιρί και ξένοι πράκτορες»,ανέφερε Ιρανός αξιωματούχος .

Ο όρος Τακφιρί αναφέρεται στα μαχητικά στελέχη Σουνιτών, που αντιτίθενται στο σιιτικό Ισλαμιστικό κράτος του Ιράν.

Το πανίσχυρο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης έχει ήδη προειδοποιήσει τους διαδηλωτές πως αν συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους, θα αντιμετωπίσουν τη «σιδηρά πυγμή» τους, ενώ οι ιρανικές αρχές κατηγορούν πράκτορες ξένων δυνάμεων και εσωτερικούς «εχθρούς της Ιρανικής Επανάστασης» για το εκτεταμένο κύμα διαμαρτυρίας.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια