T-HR3: Ανθρωποειδές ρομπότ τρίτης γενιάς από την Toyota

Στα αποκαλυπτήρια του T-HR3- του ανθρωποειδούς ρομπότ τρίτης γενιάς της- προχώρησε η Toyota: Η πλέον σύγχρονη ρομποτική πλατφόρμα της εταιρείας, που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την Partner Robot Division της Toyota,
θα «εξερευνήσει νέες τεχνολογίες για την ασφαλή διαχείριση των φυσικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ ρομπότ και του περιβάλλοντος τους, καθώς και ένα νέο, ελεγχόμενο εξ αποστάσεως, σύστημα ελιγμών, που αντικατοπτρίζει στο ρομπότ τις κινήσεις του χρήστη».
Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι προηγούμενες γενιές ρομπότ τέτοιου είδους της Toyota είχαν δημιουργηθεί για δοκιμές σε επίπεδο αρθρώσεων και προγραμματισμένων κινήσεων, τη στιγμή που το νέο ρομπότ είναι μια πλατφόρμα με δυνατότητες που του επιτρέπουν να «βοηθά με ασφάλεια τους ανθρώπους σε μια ποικιλία συνθηκών, όπως το σπίτι, ιατρικές εγκαταστάσεις, εργοτάξεια, περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές, ακόμα και το διάστημα». Σύμφωνα με τον Ακιφούμι Ταμαόκι, general manager της Partner Robot Division, τα μέλη της ομάδας του «Partner Robot» έχουν ως στόχο τη χρήση της τεχνολογίας στο T-HR3 για την ανάπτυξη «φιλικών και χρήσιμων ρομπότ που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και τους βοηθούν στις καθημερινές ζωές τους».

Το ρομπότ ελέγχεται μέσω ενός συστήματος (Master Maneuvering System) που επιτρέπει τον ενστικτώδη χειρισμό ολόκληρου το σώματός του μέσω wearable χειριστηρίων, που παρακολουθούν τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών του χειριστή και τις «μεταδίδουν» στο ρομπότ- ενώ ο χειριστής φορά στο κεφάλι ένα σετ με οθόνη που του επιτρέπει να βλέπει από την οπτική γωνία του ρομπότ. Επίσης, υπάρχει ειδική τεχνολογία (Self-interference Prevention Technology) για να διασφαλίζεται η ομαλή αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Ακόμη, υπάρχουν ειδικά συστήματα για τον καλύτερο συγχρονισμό των κινήσεων, την ακριβή/ ασφαλή άσκηση δύναμης κατά τις αλληλεπιδράσεις του με το περιβάλλον, τη διατήρηση της ισορροπίας του κ.α.
Το ρομπότ, το οποίο έχει 29 μέλη, θα παρουσιαστεί στην International Robot Exhibition 2017 στο Τόκιο, η οποία θα διαρκέσει από τις 29 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια