Ρελάνς Μόσχας για S-400: «Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ»!

Σε νέες δηλώσεις προχώρησαν Ρώσοι αξιωματούχοι για την αγορά των Α/Α συστημάτων S-400, λέγοντας ότι η υπόθεση αφορά αυστηρά την Ρωσία και την Τουρκία, ενώ επιπρόσθετα είπαν ότι μετά την συμφωνία αυτή το σύστημα μπορεί να πωληθεί σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ το επιθυμήσει.

Η Μόσχα δεν ασχολείται με την κριτική που ασκείται από το ΝΑΤΟ αναφορικά με τα S-400 καθώς αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί «αποκλειστικά την Ρωσία και την Τουρκία», δήλωσε ανώτατο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την daily Sabah.

Αυτό δήλωσε ο Kirill Logvinov υπεύθυνος για τις σχέσεις Ρωσίας και Ευρώπης, σε ερώτηση αναφορικά με τις ανησυχίες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ από την απόκτηση του ρωσικού συστήματος από την Τουρκία.

«Από τη στιγμή που οι Τούρκοι εταίροι μας ενδιαφέρθηκαν για την προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος, προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις και είναι να τα παραλάβουν, είμαστε ανοικτοί για συνομιλίες για την πώληση του συστήματος με οποιαδήποτε χώρα άσχετα εάν αυτή μετέχει στο ΝΑΤΟ ή σε κάποιον άλλο στρατιωτικό ή πολιτικό συνασπισμό», είπε ακόμη Logvinov.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος τα πρώτα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία το 2019 σε μια συμφωνία ύψους 2 δισ.$ η οποία υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια