Euroleague: Άλωσε το «Σινάν Ερντέν» - Απίστευτος Καλάθης οδήγησε σε νίκη τον Παναθηναϊκό στην Πόλη

Την 5η νίκη του σε 8 ματς στην Euroleague πέτυχε απόψε ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη επί της Αναντολού Εφές με 82-81.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν Νικ Καλάθης (29π, 10ασ, 9ρ.) ο οποίος με δικό του τρίποντο στο φινάλε έβαλε μπροστά το «τριφύλλι». Ο ομογενής γκαρντ ήταν «όλα τα λεφτά» για τους «πράσινους», όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν δίστασε να πάρει όλες τις προσπάθειες και με 9 πόντους στο τέλος ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη-θρίλερ των «πρασίνων» στο «Σινάν Ερντέν».

Η εμφάνιση του Καλάθη ήταν μακράν η κορυφαία που έχει πραγματοποιήσει στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Εκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 29 πόντους, είχε 10 ασίστ και έχασε το ιστορικό triple-double για μόλις ένα ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε πολλά από τους κατ΄ εξοχήν σκόρερ του (Παππά, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Ντένμον, με τον τελευταίο να παίζει για 6' και καθόλου στο δεύτερο μέρος), αλλά ο Καλάθης έκανε τη δουλειά για όλους τους συμπαίκτες του.

Εκτός του Καλάθη καταλυτική ήταν και η συμβολή του Τζέιμς Γκιστ στο ματς, καθώς εκτός τη βοήθεια που προσέφερε στο σκοράρισμα (11 πόντους) ήταν αυτός που στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκοψε με μία μεγαλοπρεπή τάπα τον Έρικ ΜακΚόλουμ στην προσπάθεια του Αμερικανού γκαρντ να χαρίσει τη νίκη στους Τούρκους.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέτυχε την 3η σερί νίκη της στη διοργάνωση, 5η συνολικά και 2η εκτός έδρας, απέναντι στην φορμαρισμένη Αναντολού, που προερχόταν από 2 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί των Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Μότουμ, ενώ άλλους 16 πέτυχε ο ΜακΚόλουμ για την ομάδα του Περάσοβιτς που γνώρισε την 6η ήττα σε 8 ματς.

Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ, την επόμενη Παρασκευή (24/11).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια