Γερμανία: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…»

«Γράφει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Εάν το περασμένο καλοκαίρι κάποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την παραμονή της κ Μέρκελ στην Γερμανική Καγκελαρία, ελάχιστα Διεθνή ΜΜΕ θα φιλοξενούσαν τις απόψεις του ιδιαίτερα εάν τολμούσε να προβλέψει και την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ σε αριθμό είσοδο του Κόμματος A.f.D. με 94 Βουλευτές στο Γερμανικό Εθνικό Κοινοβούλιο – Bundestag!.

Kριτικές για την εδραίωση της κ Μέρκελ και του CDU στην Εξουσία υπήρχαν αλλά παράλληλα υπήρχε και η εκτίμηση ότι η Γερμανική κοινή γνώμη θα ήταν για μια φορά ακόμη φιλική προς την «μητέρα - Άγγελα» για να εδραιώσει καλύτερα την οικονομική ευμάρειας και πολιτική σταθερότητα που δημιούργησε στις προηγούμενες θητείες της…

Μετά ήρθαν οι Εθνικές Εκλογές, το CDU κράτησε την πρωτιά αλλά και την αδυναμία να σχηματίσει Κυβέρνηση καθώς ο πρώην συμμέτοχος στον «Μεγάλο Συνασπισμό» με την κ Μέρκελ Πρόεδρος του SPD κ Schulz βλέποντας ότι η Συγκυβέρνηση του κόστισε πολύ ακριβά αποφάσισε να πάρει θέση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

Οι ‘γαργαλιστικές’ αναλύσεις για σχηματισμό Συν-Κυβέρνησης τύπου «Τζαμάικα» (από τα χρώματα της Σημαίας της Τζαμάικα – Κίτρινο, πράσινο, μαύρο δηλαδή με τα χρώματα που εκπροσωπούν τα Γερμανικά Κόμματα CDU, FDP, GREEN) κυριαρχούσαν στα Γερμανικά και Διεθνή ΜΜΕ έως ότου προχτές το σενάριο «πετάχτηκε στο καλάθι άχρηστων» και η κ Μέρκελ και μαζί της η Γερμανία μπήκαν σε μια πρωτοφανή πολιτική περιπέτεια που κανείς από τους ζώντες Γερμανούς πολίτες δεν θυμάται!..

«Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…»



Και ξαφνικά το παλιό στέλεχος του SPD, πρώην Υπουργός Εξωτερικών στην Συν-Κυβέρνηση CDU-SPD (2005-2017 και Αντί-Καγκελάριος 2007-2009) και από τον Μάριο του 2017 Πρόεδρος της Γερμανίας σε μια θέση που θεωρείται «διακοσμητική» και στην οποία ουσιαστικά τον είχε διορίσει η τότε Παντοδύναμη κ Μέρκελ κ Frank-Walter Steinmeier αναδείχτηκε σε ρόλο «ρυθμιστή»!..

Υπάρχει το σενάριο σχηματισμού Κυβέρνησης μειοψηφίας που δεν φαίνεται πιθανό! Η κ Μέρκελ ΘΕΛΕΙ εκλογές αλλά αυτό ΔΕΝ είναι δική της απόφαση και εάν αποφασισθεί θα έχουμε πλέον πιάσει…Πάσχα!
Ο Γερμανός Πρόεδρος «τράβηξε το αυτί» του Προέδρου του FDP έμμεσα καλώντας τον να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις αλλά αυτό ΔΕΝ φαίνεται πιθανό καθώς το FDP είχε πληρώσει ακριβά (όπως το πλήρωσε τώρα το SPD) την Συν-Κυβέρνηση με το CDU στην προηγούμενη θητεία της κ Μέρκελ….

Η ουσία του θέματος είναι ότι η αβεβαιότητα κυριαρχεί εντελώς ξαφνικά στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, το BREXIT συνεχίζει να επιτείνει την αβεβαιότητα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Δεκέμβριο έρχονται εκλογές στην Καταλονία…

«Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…»


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια